מרכיבים (לסיר גדול)
2 בטטות קלופות וחתוכות לחתיכות גסות/עיגולים
1 כוס עדשים כתומות שטופות
4-5 שיני שום
חתיכה נאה של ג'ינג'ר (בגודל של 2 שיני שום לפחות)
חופן אגוזי קשיו לא קלוי
אבקת קארי
אבקת כורכום
מלח ופלפל
קרם מי קוקוס (ממליצה מאוד מאוד על Coconut Liquid מי קוקוס של חברת Aroy-D)
הוראות הכנה
ממלאים מים בסיר גדול ומבשלים את הבטטות עד שהן מעט מתרככות.
מוסיפים את העדשים הכתומות ומבשלים עד לריכוך מלא של הבטטות.
מצננים מעט ומעבירים לבלנדר את תכולת הסיר (כולל הנוזלים) ביחד עם השום, ג'ינגר וחופן אגוזי הקשיו.
טוחנים בבלנדר, מחזירים לסיר ומחממים שוב על להבה קטנה.
מוסיפים את חלב הקוקוס ומתחילים לתבל במלח, פלפל, קארי וכורכום.
מערבבים היטב עוד מספר דקות, טועמים ומתקנים.
מומלץ להגיש עם כוסברה קצוצה, קשיו קצוץ ולחם טרי ♥
שתפי:
5 תגובות
שלום אשמח לדעת מה כמות קרם קוקוס שנדרשת למנה? וכמה אחוז שומן? בנוסף, האם יתאים ירק אחר במקום הבטטה?
היי. ככוס קרם קוקוס של 18 אחוזי שומן. או פחות מכוס ואז יש להשלים עם מים. בגלל שהמרק הוא מרק בטטה הייתי מחפשת מתכון אחר של מרק עם הירק הרצוי. בנתיים את יכולה להיעזר ברשימה הזאת:
19 מתכונים של מרקים חמים שיחממו לכם את החורף
היי
אין לי קארי בבית..
אפשר להכין בלי?
מרק מצוין! ממש ממש טעים ועשיר.
תודה על המתכון
יצא טעים מאוד