מרק צ'ורבה רומני

של חני מרגולין

אימי הייתה מכינה מרק צ'ורבה רומני,
עם כדורי בשר משובצים באורז.
השארתי את הסגנון ושיניתי את המרכיבים והתיבול:
במקום הבשר – שעועית אדומה מלאה בחלבון,
והוספתי קוואקר דק.
במקור, מכינים את המרק עם לאושטיאן – ירק
המזכיר בצורתו עלי סלרי.

שתפי:

מרק צ'ורבה רומני קצת אחר…   

מצרכים

3 כפות שמן זית
2 כרישות חתוכות לקוביות-החלק הלבן עם מעט ירוק
{יש להכניס לקערה עם מים ולשטוף היטב מעודפי החול}
½ ק"ג בצלים רגילים וסגולים חתוכים לקוביות קטנות
הירקות הבאים מגוררים גס:
2 זוקיני קלופים למחצה בעזרת סכין
1 גזר לא קלוף
1 שורש סלרי קלוף
4 עגבניות בשלות מרוסקות בפומפייה
1 פלפל צהוב+1 פלפל אדום חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית מכל תבלין:
אבקת בצל
חוואייג' למרק
אורגנו יבש
בזיליקום יבש
בנוסף:
2 כפיות תבלין פילדלפיה
¼ כפית טימין יבש
1 וחצי כפות מלח ורוד דק ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף אבקת מרק טעם עוף פרווה מחומרים טבעיים, או עוד מלח
2 גבעולי סלרי כולל העלים-בשלמותם
3  ליטר מים {תלוי ברמת הסמיכות הרצויה}
100 ג"ר שעועית אדומה מבושלת ומסוננת {השתמשתי בשעועית ברוטב צ'ילי}
להסמכה:
⅓ כוס קוואקר דק
ולהוספה בדקה האחרונה של הבישול,
¼ כוס מהעלים הקצוצים הבאים:
עלי סלרי
עלי לאושטיאן
שלושת רבעי כוס מהעלים הקצוצים הבאים:
תרד
חמציץ
וחופן שמיר-כל העלים מושרים מס' דקות עד לניקוי מלא
בנוסף:
מיץ מחצי לימון-להוספה בסיום הבישול {ניתן להוסיף עוד מעט, לפי הטעם}

אופן ההכנה

1. מטגנים בשמן זית את הבצלים והכרישות, עד הזהבה קלה.
מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומאדים כ-8 דקות.
2. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים
וענפי הסלרי השלמים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות.
3. מוסיפים את השעועית המבושלת
ואת הקוואקר, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות.
4. מוסיפים את כל העלים הקצוצים, ומבשלים כדקה.
מכבים את האש, מרחיקים את ענפי הסלרי,
מוסיפים מיץ לימון, מתקנים טעמים ומגישים.
אם תכינו, אשמח לעידכון.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן