
ביומיים הקרובים, רק מרק! תועפות פטריות חברו להן לכרישה, ארטישוק ירושלמי,
בטטה סגולה ולבנה, עשבי תיבול איטלקיים, חלב קוקוס, שמן זית ועוד… התקבל מרק קסום!
10-12 מנות
מצרכים
2-3 כפות שמן זית
1 כרישה גדולה שטופה וחתוכה לחצאים
2 בצלים גדולים+1 בצל סגול גדול חתוכים לקוביות קטנות
1 שורש ארטישוק ירושלמי+שורש סלרי, שניהם קלופים ומגוררים גס
1 גבעול סלרי עם העלים בשלמותו {בסיום הבישול מוציאים אותו}
1 בטטה סגולה גדולה+בטטה לבנה גדולה {או כתומה} שתיהן קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 זוקיני צהובים לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות
לתיבול: 3 כפיות שטוחות מלח הימלאייה ורוד דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
½ כפית טימין יבש
½ כפית פלפל שחור טחון דק
1 כף שטוחה אבקת מרק בצל+כף אבקת מרק טעם עוף פרווה-שתיהן
מחומרים טבעיים, ללא מונוסודיום גלוטומט
2 ליטר מים
4 סלסילות פטריות טריות מבוצעות לפיסות בעזרת הידיים,
ומוקפצות בכף שמן זית כ-5 דקות
250 מ"ל חלב קוקוס או כל שמנת לבישול שתבחרו
1 חב' עירית קצוצה
וחצי צרור שמיר קצוץ
אופן ההכנה
מעבירים לסיר את הכרישה והבצלים ומטגנים כ-8 דקות. מוסיפים את השורשים המגוררים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. {חשוב לערבב תוך כדיי טיגון}
מוסיפים את שאר הירקות, {ללא הפטריות} מערבבים ומתבלים. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
כשהירקות רכים, מוסיפים את הפטריות המוקפצות עם נוזליהם, את חלב הקוקוס\שמנת לבישול ועשבי התיבול הקצוצים. מביאים לרתיחה, מתקנים טעמים ומגישים.
בתיאבון!
1 תגובה
את גבעול הכרפס (סלרי), אפשר להחליף בזרעי הצמח: אותם בד"כ אפשר להשיג, בין היתר, במכולות הודיות.
ורק שימו לב נא למינון, זהו תבלין עז-טעם.