מרק פטריות חורפי

של חני מרגולין

מצרכים

1 כוס עדשים כתומות מושרות כ-שעה ולאחר מכן שטופות היטב
2 כוסות מים לתחילת הבישול +1  ליטר להוספה בהמשך הבישול
{בסוף הבישול ניתן להוסיף כוס מים נוספת, במידה ורוצים פחות סמיך}
1 זוקיני גדול קלוף {כיוון שקליפתו מרירה מעט, וגם בכדיי להסוות את נוכחותו-למען ילדים שלא אוהבים…}
1 תפו"א גדול לא קלוף – שניהם חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי כולל העלים – בשלמותם
חופן פטרוזיליה + חופן שמיר – בשלמותם {רחוצים ומושרים מספר דקות לניקיון מלא}
לרוטב הפטריות:
4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
שמן זית לטיגון הבצלים
1 סלסילת פטריות פורטובלו מיני
1 סלסילת פטריות שי-טאקי {או אחרות} שתיהן פרוסות דק
1 סלסילת פטריות שמפיניון-  מפוררות בידיים
לתיבול-1כפית מהתבלינים הבאים:
אורגנו יבש
בזיליקום יבש
אבקת שום
אבקת בצל
¼ כפית טימין יבש {אופציונלי}
מלח הימלאייה ורוד דק
ופלפל שחור טחון לפי הטעם
קמצוץ צ'ילי גרוס יבש
¼ 1 כוס חלב קוקוס {מומלץ איירודי-באריזת קרטון בצבע ירוק}
⅓ כוס מים
לפיזור מעל כל מנה:
מעט צ'ילי גרוס ואורגנו יבש {אופציונלי}

אופן ההכנה


1. בסיר, מבשלים את העדשים עם 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומכפים את הקצף שנוצר. מוסיפים את הזוקיני, התפו"א, כל הירק וליטר מים ומבשלים עד לריכוך התפו"א.
2.מכינים את רוטב הפטריות {ניתן להכין אפילו יום מראש, ולאחסן במקרר} במחבת,  מטגנים במעט שמן את כל הפטריות-כ-4 דקות, ומניחים בצד. בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצלים עד הזהבה, ומוסיפים את הפטריות והתבלינים. מערבבים ומוסיפים את חלב הקוקוס והמים, {3\1 כוס} מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים רק עד שהרוטב מסמיך מעט {תשגיחו, זה קורה מהר…} מתקנים טעמים ומכבים את האש.
3. בסוף בישול המרק מרחיקים את כל הירק, מוסיפים את רוטב הפטריות למרק הרותח, מערבבים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. המרק טעים גם לאחר 3 ימים. {אם לא יגמרו אותו לפני…} טיפ: במקום חלב קוקוס ניתן להשתמש בשמנת צמחית לבישול {למי שאינו אוהב קוקוס}

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן