מה כבר אפשר לומר על מרק עדשים שעוד לא נאמר? הוא טעים, מזין, משביע, קל להכנה, בריא, מנחם ועוד הרבה דברים טובים. הוא המרק החורפי האולטימטיבי. פוטוגני הוא לא, אבל על זה אפשר לסלוח לו.
אני בטוחה שלכל מי שאי-פעם הכין מרק עדשים יש מתכון מיוחד משלו. אז הנה שלי, ואני ארשה לעצמי לטפוח לעצמי על השכם ולומר שלדעתי הוא די מושלם. בין אם תכינו אותו לפי המתכון הזה במדויק ובין אם תאמצו ממנו רעיונות למתכון שלכם, אני בטוחה שהוא ייצא נפלא. כי אחרי הכל, די קשה לטעות במרק עדשים.
רכיבים:
כף שמן זית
2 בצלים בינוניים, קצוצים
3-4 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)
3-4 שיני שום, פרוסות דק
3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 כוס עדשים שחורות (או חומות)
1 כוס עדשים כתומות (או צהובות)
מיץ + קליפה מגורדת מחצי לימון
1/2 כפית קינמון
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
כף מלח
כפית פלפל שחור
עלים מ-5-6 ענפי טימין
8-10 כוסות מים


הכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים לסיר את שאר הרכיבים. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה. מתקנים תיבול ומגישים חם.

