מתכונים למרקים

מרק עדשים וחומוס

מרק עדשים וחומוס בקערה

מרק עדשים וחומוס, ללא גלוטן.
בריא, מחמם ומשביע לימים ולילות קרים! טעים גם לילדים.

המרכיבים

3 כוסות עדשים ירוקות מבושלות של סנפרוסט
כוס גרגירי חומוס מוקפאים של סנפרוסט
כוס אורז מלא, שטוף ומסונן
2 גזרים גדולים מגוררים דק בפומפייה
עלים מ-10 ענפי פטרוזיליה קצוצים
עלים מ-2 ענפי כוסברה, קצוצים
עלים מ2 ענפי סלרי, קצוצים
בצל גדול, קצוץ דק
סלסלת פטריות לבנות, קצוצות קטן
3 שיני שום קצוצות
כפית כמון, מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

שמים בסיר גדול את העדשים, החומוס, האורז, הגזרים ועשבי התיבול וממלאים במים רותחים.
במחבת מטגנים את הבצל, הפטריות והשום בשמן הזית כ-10 דקות.
מביאים את הסיר לרתיחה ומכניסים אליו גם את הבצל והפטריות, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה במכסה סגור.
מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל חצי שעה נוספת.
מגישים ואוכלים חם!

[printfriendly]

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה