מתכונים למרקים

מרק עגבניות של ישראל אהרוני

מרק עגבניות

מתכון מעולה של השף אהרוני עם שינויים ממש קטנים. קל וטעים.

מצרכים

1 ק”ג עגבניות שרי אדומות
רבע כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות דק
1 בצל סגול פרוס גס
2 כפות טימין או רוזמרין
4 כפות שמן זית
כף סוכר
מלח, פלפל – לפי הטעם
1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

אופן הכנה

מדליקים תנור לחום של 200 מעלות.
שוטפים את עגבניות השרי, מייבשים מעט ומניחים על תבנית שמרופדת בנייר אפייה ומוסיפים את הבצל. מתבלים את העגבניות והבצל בשמן הזית, הטימין, שום ומעט מלח.
שמים את התבנית בתנור לכחצי שעה עד שהעגבניות נצלות ומשחימות. בזהירות, מעבירים את העגבניות עם כל הנוזילים שלהן אל סיר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות – טוחנים את הכל בעזרת בלנדר מוט. אם זה סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים. מעבירים את הסיר אל הגז ומבשלים כחמש דקות. מתבלים עם פלפל ומלח, ואולי גם מעט סוכר – לפי הטעם. מורידים מהאש ומגישים.
אפשר להגיש עם לחם קלוי משוח במעט שמן זית. אני ממליצה להוסיף גם כף של גבינת קשיו חמוצה.
בתיאבון!

המתכון מכאן

Loading💛 הוספה למועדפים

2 תגובות

  • עשיתי לפי המתכון ויצא מרק מעולה. במקום תבלין פלפל אפשר לקצוץ פלפל אדום חריף אחד ולהוסיף בשלב הבישול בסיר. רצוי להוסיף עוד כוס מים לסיר כי המרק סמיך מדי

השאר תגובה