סוף סוף זה באמת קורה! יורד גשם חזק ואמיתי, ואתם יודעים מה זה אומר… עונת המרקים התחילה! איזו התרגשות.

בין כל החוקים המוזרים שיש לי לגבי אוכל (אף פעם לא החזקתי מעצמי "בעייתית" באוכל, אבל לאחרונה מסתבר שיש לי הרבה "חוקים" כאלה. אולי נדבר על זה בהרחבה בפעם אחרת) – כשמדובר במרקים ובגלידות, אני תמיד מעדיפה את שלי עם "דברים בפנים". כלומר, חתיכות של משהו. לא מחיות חלקות ורכרוכיות כאלה. מרק זה משהו שאוכלים, לא משהו ששותים. וגרבר זה לתינוקות. אני אוהבת שיש משהו ללעוס, שיהיה מעניין בפה. וכמה שיותר, יותר טוב.

אז במרק הזה יש הרבה "דברים", כך שכיף במיוחד לאכול אותו (אבל אם אתם מוכרחים, אתם יכולים לטחון אותו), והוא גם ריחני ועשיר בטעמים. טעם האניס של השומר מתעדן בבישול והולך נפלא עם העגבניות.

רכיבים: (לסיר גדול של מרק, שאני לא בטוחה איך לספור כמה מנות יש בו)

2 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ

3 גבעולי סלרי, קצוצים

5-6 שיני שום, פרוסות דק

3 ראשי שומר, קצוצים

7-8 עגבניות תמר בשלות

2-3 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות

כ-20 עלי מרווה קצוצים

300 גרם רסק עגבניות

כף מלח

כפית פלפל שחור

כפית סוכר חום

1/2 כפית קינמון

8 כוסות מים

להגשה: (אופציונלי, המרק טעים גם ככה)

אורז, גריסים או פסטה קטנה, מבושלים

עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה ו/או בזיליקום)

הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את הסלרי, השום והשומר ומאדים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות, עד שכל הירקות רכים.

מגישים חם עם אורז/גריסים/פסטה ו/או עשבי תיבול.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן