מתכונים למרקים

מרק נודלס תאילנדי

מרק נודלס תאילנדי

מרק תאילנדי מסורתי שלמדנו להכין אצל פאם באי קו פיפי.

מצרכים למנה אחת

חופן אטריות אורז, מושרה במים קרים כחצי שעה
340 מ״ל מים
100 גרם טופו חתוך לקוביות (2 ס״מ)
1 כף שמן
1 שן שום קצוצה
1 כף סוכר
3 כפות סויה בהירה
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
4 תירס ננסי, חתוך לחתיכות בגודל 2-3 ס״מ
חופן קטן של עלי קייל או באק צ׳וי, חתוך לחתיכות בגודל 2 ס״מ
4-5 חתיכות של גזר
חופן קטן של עלי כרוב, חתוך לחתיכות בגודל 2 ס״מ

*אם אין לכם את הירקות האלו בבית, תשתמשו במה שיש ובמה שאתם אוהבים. לנו לא היו את הירקות האלו בבית אז הכנו את המרק עם ברוקולי, פטריות, עלי כוסברה.

אופן ההכנה

במחבת, מחממים את השמן על אש נמוכה ומטגנים את השום, עד שמזהיב. זהירות לא לשרוף. מניחים בצד. בסיר, מביאים את המים לרתיחה ומכניסים את הטופו, מבשלים כשתי דקות. מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב. מוסיפי את הסויה, הסוכר והפלפל, מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד 3-4 דקות. לשים לב לא לבשל את הירקות יתר על המידה. מגישים בקערה גדולה ומקשטים בשום המטוגן.

בתיאבון!

עוד מתכונים מהמטבח התאילנדי:
סלט פפאיה תאילנדי
טופו בפאננג קארי

הכנות

בישול

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה