מרק מיסו טבעוני

אלומה לובשת לקראת ה(מיני) חורף מצברוח אסייתי ונרגשת להכיר לקוראים (ולהזכיר לאלו ששכחו מקיומו) את המיסו!
המיסו הוא מאכל יפני מסורתי שמיוצר מתסיסת אורז, פולי סויה, מלח ושמרי קוג'י. הוא נפוץ כמשחה חומה וסמיכה העשירה בחלבונים וויטמינים, טעמו מלוח ושימושיו מגוונים במטבח היפני המסורתי, כמו גם המודרני.
פעמים רבות מגיע מרק מיסו במסעדות אסייתיות כמרק צח בעיקרו, עם קוביית טופו או שתיים ומשמש כפתיח קליל לארוחה. במתכון הזה, נתנו לעצמנו מעט חופש קולינרי להפוך את המרק הנפלא הזה, לארוחה של ממש.
מעולם לא שלחנו אתכם לחפש מיני מרכיבים אקזוטיים, מה שבהחלט הולך לקרות פה אבל אל דאגה, את כל הרשימה אפשר למצוא בקלות בכל חנות טבע. אה, ופרט לטעם הממכר שלו (מישהו אמר אוממי?), זה גם המרק הקל והמהיר בתבל. נשבעים.
ומכיוון שאנחנו גם רוצים שתעברו את החורף הזה בשלום ובבריאות, נספר לכם שכחלק מרשימת הקניות, אפשר לקנות גם שורש אסטרגלוס, קדד סיני בעברית. האסטרגלוס הוא אחד הצמחים הקיסריים, כלומר החשובים ביותר עפ"י הרפואה הסינית, לחיזוק מערכת החיסון והצ'י והסינים אוהבים לשלב אותו במרקים ותבשילים כאמצעי לחיזוק הגוף ומניעת מחלות. הכי טוב לשים כף שטוחה מהצמח בתוך שקית בד, לאפשר לו להתבשל במרק ולהוציא עם סיום הבישול. חוץ ממנו, תומכים במערכת החיסונית גם הפטריות לסוגיהן השונים, הג'ינג'ר המחמם והאצות המביאות למרק את סגולותיהם המרפאים של מי הים.

מצרכים לכ- 6 מנות

8 פטריות שיטאקי מיובשות
1 חבילת פטריות טריות (שמפיניון, יער, שימג'י) או 3 פטריות פורטבלו גדולות
1.5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
1/8 כרוב לבן
1 חתיכה אצת קומבו
2 חופנים נדיבים אצת וואקמה
1 חבילת טופו
5-6 כפות מיסו כהה
3 מנות אטריות דקות מאורז חום
1/2 צרור בצל ירוק טרי

אופן הכנה

מתחילים במילוי קומקום במים והרתחתו. את המים הרותחים שופכים לסיר שתכולתו מתאימה ושמים במים את פטריות השיטאקי ואת אצת הקומבו, קרועה לפיסות קטנות. מכסים במכסה ונותניפ לאצה ולפטריות להתרכך במים כחצי שעה. בתום ההשרייה, מוציאים עם מסננת את הפטריות ופורסים דק. לא לשפוך את המים!
בינתיים אפשר לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את הגזר לפרוסות דקות, את הכרוב לרצועות דקיקות וארוכות, את הפטריות הטריות לפרוסות עבות בגודל ביס ואת הטופו לקוביות קטנות. כמעט סיימנו. ממש כך.
בסיר גדול מטגנים את הבצל והגזר במעט שמן (זית או קוקוס). נותנים להם להשחים יפה ומוסיפים את הג'ינג'ר מגורד בפומפייה. אחד אחרי השני מוסיפים לסיר את פטריות השיטאקי, הפטריות הטריות, קוביות הטופו והכרוב. לתת לירקות להיצרב קלות ולטעמים להתערבב. אחרי כדקה, לשפוך פנימה את מי ההשרייה עם אצת הקומבו. אם יש צורך, אפשר להוסיף מים רותחים עד כיסוי של כ – 2 ס"מ. להביא לרתיחה. חשוב מאוד לא להוסיף מלח!
כשהסיר מבעבע, מנמיכים את האש ובקערת מרק שמים 5 כפות ממרח מיסו (עם בטן קטנה) עם מצקת נוזלים חמים. מערבבים ופותחים את המיסו הסמיך עם הכף ושופכים חזרה לסיר. מערבבים היטב. מוסיפים את אצות הוואקאמה. מבשלים עוד כשתי דקות וטועמים. אם המרק לא מספיק מלוח ועשיר טעמים, אפשר להוסיף עוד חצי עד כף של מיסו. המיסו מרוכז מאוד ובדרך כלל זה מספיק. מכבים את האש.
כשהמרק מוכן, שמים את אטריות האורז בקערה עם מים רותחים. אחרי כדקה מסננים ומוסיפים את האטריות לסיום בישול במרק החם. מגישים עם בצל ירוק טרי.
חורף נעים!

פטריות

מוזמנים לקרוא עוד בבלוג של נועה: יחפנים – מנימליזם בעולם החדש
שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

2 תגובות

אסף 27/04/2017 - 21:05

הכנתי, יצא מעולה! מרק עשיר טעים ומזין. והג'ינג'ר ממש משדרג את המרק…
תודה רבה על המתכון 🙂

הגיבי
אלה 21/04/2020 - 20:57

וואווו
חיפשתי מלא אחרי מתכון למרק מיסו. רובם מאוד דלים.
המתכון שלך היה הכי עשיר ומפורט מכולם. היה קל להכין כי פירטת בצורה כל כל טובה. ויצא מושלם. תודה רבה!!!

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן