מזג האוויר מתחיל לעשות קולות של קיץ, אז הגיע הזמן למרקים קצת פחות רותחים. הנה מתכון למרק חומוס קריר, שיש בו כל מה שטוב: חומוס, טחינה, מיץ לימון… והכי יפה: לא צריך שום מיומנות בישול – רק בלנדר, וכמה דקות פנויות.
מצרכים לשלוש מנות
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)
2 כפות טחינה גולמית
חצי לימון
2 כפות שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות מים
הוראות הכנה
מכניסים את כל המרכיבים עם כוס מים אחת לבלנדר וטוחנים. מוסיפים לאט לאט מים עד שמגיעים למרקם נוזלי וחלק שיתאים למרק. מתקנים תיבול, וזהו.
הצעת הגשה: סלט ירקות עם עגבניה, בצל, מלפפון, ופטרוזיליה בלב המרק.
בתיאבון!
שתפי:
2 תגובות
שלומות, מרק החומוס… נראה לי שהחומוס חייב להיות מבושל, לא כך?
כן, מיכל. הוספנו הבהרה למתכון. תודה!