מתכונים למרקים

מרק ברוקולי מוקרם

מרק בקורולי מוקרם

מצרכים

1 כרישה עם החלק הירוק
1 בצל קצוץ
2 ראשי ברוקולי חתוכים לפרחים, שטופים ומסוננים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
מים
תיבול לפי הטעם: פלפל לבן, אבקת שום, מלח ועשבי תיבול

להקרמה:
1 שמנת סויה לבישול (להשאיר מעט לזילוף בסוף)

להגשה:
פתיתי צ׳ילי
שמנת סויה

אופן ההכנה

קוצצים את הכרישה ושוטפים אותה היטב. מטגנים ומאדים אותה במעט שמן ומים יחד עם הבצל עם סיר מכוסה.
כשהם הופכים לשקופים מוסיפים את שני ראשי הברוקולי ואת תפוחי האדמה. מאדים יחד כחמש דקות. להוסיף מים כשני ס״מ מעל הירקות. לתבל במלח עשבים, פלפל לבן, כפית אבקת שום ולבשל כשעה על אש בינונית. לטחון עם סטיק, להחזיר לאש, לתקן טעמים, להוסיף אריזת קרטון קטנה של שמנת סויה לבישול. לערבב היטב. לקשט עם פתיתי צ’ילי, להזליף מעט מהשמנת ולהגיש עם לחם טרי.
בתאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה