את המרק החגיגי הזה המצאתי פעם בניסיון "לטבען" מרק שמנת ברוקולי מאיזה בית קפה שנורא אהבתי. כאן השימוש בחלב שקדים ותפוחי אדמה מקנה מרקם קרמי וטעם נפלא. אל תוותרו על השקדים הפרוסים בהגשה – הם עושים לברוקולי רק טוב, ומוסיפים למנה קראנץ' נהדר.
רכיבים: (8 מנות)
כף שמן זית
שתי כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק
3 גבעולי סלרי קצוצים, העלים בנפרד
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 שיני שום כתושות
ליטר חלב שקדים לא ממותק (כאן השתמשתי בחלב אורז ושקדים של Vitariz, להשיג בחנויות הטבע)
2 כוסות מים
ראש ברוקולי גדול, מופרד לפרחים (אפשר להשתמש בברוקולי קפוא אם חייבים)
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
כפית פלפל שחור גרוס
כף מלח
להגשה:
שקדים פרוסים
עשבי תיבול קצוצים (אופציונלי – אני השתמשתי בפטרוזיליה)

הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הכרישות עד שהן שקופות. מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את חלב השקדים, תפוחי האדמה, השום והמים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הברוקולי, עלי הסלרי, היין והתבלינים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל.
מגישים עם שקדים פרוסים ועשבי תיבול מלמעלה.
וידוי #2: אין לי בלנדר מוט. אני נורא רוצה אחד, במיוחד עכשיו, לקראת החורף – אבל כרגע אין. אז כשאני רוצה לטחון מרק, אני מעבירה נאגלות בבלנדר הרגיל. לא הכי נוח בעולם, אבל בהחלט עובד.
וידוי: לפעמים יש לי קטעים מוזרים עם מרקמים של אוכל, במיוחד עם דברים מחיתיים, כך שאני בכלל לא אוהבת מרקים "חלקים" וטחונים לגמרי. את המרק הזה טחנתי רק בכמה פולסים מהירים, כדי שיישארו הרבה "חתיכות". אם אין לכם קטעים מוזרים כאלה, תרגישו חופשי לעשות בו כרצונכם.