מתכונים למרקים

מרק אפונה קרמי

מרק אפונה טבעוני

אמא שלי מכינה את המרק הזה כמעט בכל פעם שאני מגיעה לביקור. עוד מילדות אני זוכרת כמה אהבתי את המרק הזה (במיוחד עם שקדי מרק!). כשהייתי ילדה אמא שלי נתנה לו את השם ״מרק חום״, כנראה מהסיבה הפשוטה שאם היא הייתה קוראת לו מרק אפונה לא הייתי אוכלת אותו. עד היום היא ואני קוראות לו כך, וגם האחיינים כבר התרגלו לשם (הקצת מוזר) הזה. הפעם אני הכנתי אותו בעצמי, ויצא לא פחות ממצויין. זה נשמע כמו מתכון מורכב, אבל אם אני הצלחתי כל אחד יכול. הכנתם? שתפו אותי!

מצרכים ל-2-4 מנות

למרק:
250 גרם אפונה יבשה
3 גזרים גדולים, מקולפים
1/2 כף אבקת מרק*
פלפל ומלח לפי הטעם

לרביכה**:
שמן לטיגון
1 בצל בינוני
1 כף קמח
1 כוס מים

* לפני שאתם אומרים משהו, כן אני יודעת שאבקת מרק זה לא הכי בריא וזה לא אידיאלי לשימוש. מי שזה לא מתאים לו, יכול לתבל את המרק עם התבלינים שהוא מכיר, אוהב ושיש לו בבית (מלח פלפל וכמון יעבדו טוב).

** רביכה זוהי תערובת שמסמיכה מרקים ורטבים. בדרך כלל היא עשוייה מקמח ושומן כלשהו.

אופן ההכנה

שוטפים את האפונה, ומשרים אותה במים לכ-12 שעות. לאחר 12 שעות מסננים את המים, מעבירים את האפונה לסיר (אני השתמשתי בסיר של 4 ליטר), מוסיפים את הגזרים, מוסיפים מים (זו כמות המרק שתצא) ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. כשהמרק רותח, מוסיפים את אבקת המרק, טועמים ומתקנים את התיבול בעזרת עוד קצת אבקת מרק או בעזרת מלח ופלפל. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק על אש נמוכה כשעה וחצי, עד שהאפונה מתפוררת וכמעט נעלמת.

לאחר כשעה וחצי, שהאפונה כמעט ונעלמה, מורידים את המרק מהאש, מוציאים את הגזרים לצלחת ומניחים אותם בצד.

מסננים את המרק בעזרת מסננת צפופה, לקערה: לוקחים כל פעם קצת מרק, בעזרת מצקת ומסננים. סוחטים היטב את מה שנשאר על המסננת, ואת המוצק שנשאר, אפשר לזרוק. כך עושים עם כל המרק. את המרק החלק שנמצא בקערה מחזירים אל הסיר.

מכינים את הרביכה:
קוצצים את הבצל דק דק וקטן קטן, ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד שהבצל הופך לזהוב-חום. מנמיכים את האש, מוסיפים כף קמח ומערבבים היטב עד שכל הבצל מצופה. מוסיפים את כוס המים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.

מוסיפים את הרביכה אל המרק המסונן שנמצא בסיר ומערבבים היטב, מחזירים את הגזרים, ומביאים לרתיחה לצורך חימום אחרון.
מגישים חם לצד לחם כפרי. שקדי מרק או קרוטונים קטנים הם שידוך מעולה למרק כזה!

בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה