מתכונים למנות עיקריות

מנת פול לעצלנים

מנת פול לעצלנים

מה עושים כשרוצים להכין מנת פול, כמו בחומוסייה, אבל אין כח להשרות את הפול ולהתעסק איתו שעות? כמו שיש חומוס לעצלנים, אז למה לא פול לעצלנים, על בסיס קופסאות שימורים של פול, שמגיעים כבר מוכנים להכנה?
המנה הזאת אמנם חסרה מעט את העומק של הטעמים של פול שהוכן במשך שעות, אבל מפצה על זה בטעם טוב וזמן הכנה מהיר במיוחד. קרוב לעשר דקות, לשלוש מנות.

מצרכים

שתי קופסאות שימורים של פול מצרי
טחינה גולמית
שני לימונים
7 שיני שום

הוראות הכנה

לוקחים שני שלישים של פול מתוך אחת הקופסאות ,ומועכים אותו כמו שמועכים פירה. זה לא יגיע למרקם של פירה, אבל 2 דקות של מאמץ יעשו הבדל גדול. נשתמש בזה כדי להוסיף מרקם סמיך יותר למנה.
במחבת עמוקה מבשלים את שאר הפול מקופסאות השימורים (כאמור, קופסא ושליש). מוסיפים גם את השום כשהוא כתוש, מיץ משני הלימונים, הטחינה הגולמית, וה״פירה״ של שאר הפול.
מקפידים לערבב מדי פעם. כשהנוזלים מתאדים המרקם אמור להיות יותר סמיך.
אחרי 5-10 דקות המרקם אמור להיות כמו של מנת פול בחומוסייה. זה הזמן להוציא, ולאכול מדי.
הצעת הגשה: צרור פטרוזיליה מקוצץ, מעט טחינה למעלה, פפריקה, וכמובן פיתות ובצל חי בשביל הניגוב.

Loading💛 הוספה למועדפים

תגובה אחת

  • תודה על המתכון המהיר-המוצלח:
    הכנתי את הפול הנ”ל, וזה יצא מאוד מאוד טעיםםם!!!!
    כולם נגבו את הצלחות כמו שצריך.
    רעיון מעולה לכול מי שממהר ועסוק.

השאר תגובה