תוספות

מניפת תפוח אדמה

אני חושב שבפרס יחס השקעה לעומת מספר ה”וואו” שמקבלים, המנה הזאת היא אחת המובילות. אל תתנו לחיתוך הדק הזה להרשים אתכם. המיומנות שצריך בשביל לחתוך תפוח אדמה ככה היא מאוד מאוד בסיסית. בתהליך החימום ה”מניפה” תפתח מעצמה (שווה לעזור לה טיפה לפני) וזה יצא פריך וטעים. תפוח אדמה מספיק כתוספת לבנאדם אחד, אבל אם כבר רוב זמן ההכנה הוא החימום בתנור, אז למה לא להכין שלושה.

מצרכים

3 תפוחי אדמה בינוניים
1 שן שום פרוסה דק
1 כף שמן זית
מלח גס (עדיף מלח אטלנטי)
פלפל שחור טחון
תוספות: רוזמרין, תימין, מרווה, פפריקה, כמון או כל תבלין או עשב תיבול אחר שאוהבים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. פורסים את תפוחי האדמה כמעט עד הסוף (הפרוסות צריכות להשאר מחוברות לתחתית), לפרוסות דקות.
3. מניחים את התפוחים הפרוסים בתבנית, ומסדרים את שיני השום בין הפרוסות. מזרזפים מעל התפוחים שמן זית. ממליחים, מפלפלים ואם רוצים מוסיפים גם עשבי תיבול ותבלינים אחרים (לפי הטעם).
4. אופים את תפוחי האדמה כ-40 דקות עד שהם פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה