מתכונים לממרחים ורטבים

ממרח שעועית לימה

2014-03-062

בסוף פברואר התקיים בתל אביב אירוע ״מסעדות מבפנים״. באירוע ניתנה ההזדמנות להכיר את עולם המסעדנות הישראלי מבפנים. מסעדות רבות ברחבי העיר פתחו את דלתותיהן וקיימו סדנאות בנושאים שונים הקשורים לקולינריה. הזדמן לי להיות בסדנא שהתקיימה מסעדת משק ברזילי, שמתמחה במטבח הצמחוני הטבעוני והאורגני. שתינו שייקים נפלאים, ביקרנו במטבח, ראינו איך כובשים טופו, ואיך מכינים סלט מעולה של כוסמת קלוייה. השפית שלי לרון אברהם שיתפה אותנו במעט מסודותיה הקולינריים. אחד מהם היה הממרח הזה, שכבש אותי בטעמיו ובאופן הכנתו. הנה הוא לפניכם:

מצרכים

3 כוסות של שעועית לימה מבושלת
3-4 שיני שום או יותר, לפי הטעם
3-4 כפות טחינה
מיץ מלימון שלם, או לפי הטעם
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

משרים את השעועית בקערה עם מים בין 8-24 שעות.
מרוקנים את המים מהקערה ומבשלים את השעועית כ-40 ד׳ על אש בינונית עד שהיא מתרככת.
מסננים את המים מהסיר ומכניסים את השעועית לבלנדר.
תוך כדי טחינה מוסיפים טחינה, מלח ולימון.
עוצרים ומתקנים תיבול וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם הרצוי.
לקישוט, וגם לטעם, צורבים פלפל חריף על האש או בתנור ומגישים אות מעל הממרח.
כמה פשוט ככה טעים!
תהנו.

*למי שאין בלנדר בבית, אפשר למעוך את השעועית בעזרת מועך פירה.

Loading💛 הוספה למועדפים

תגובה אחת

השאר תגובה