ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום

של מיכל דינר

ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום

ממרח טחינה, פלפלים קלויים, חציל קלוי ושום. פיקנטי וטעים!!!

מרכיבים

2 חצילים בינוניים
5 כפות גדושות טחינה גולמים משומשום מלא
מיץ מחצי לימון גדול
כחצי כפית מלח, לפי הטעם
4-5 פלפלים אדומים קלויים (אפשר קנויים מצנצנת של SERA למשל)
3-4 שיני שום גדולות קלופות

אופן ההכנה

מניחים את שני החצילים על רשת, מנקבים כמה חורים עם מזלג בצידם העליון, וקולים בתנור ב250 מעלות לכשעה. מוציאים ומחכים להתקררות.
בקערה מכינים את הטחינה: מוסיפים מים בכמות כפולה מכמות הטחינה ומערבבים עד לקבלת ממרח, מוסיפים גם את מיץ הלימון והמלח ומערבבים שנית.
חותכים את הפלפלים הקלויים לקוביות, ומוסיפים לקערת הטחינה
מוסיפים את תוכן החצילים הקלויים לקערת הטחינה
כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה
טוחנים את כל המרכיבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רצוי. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מניחים במקרר בצנצנת סגורה, לפחות לשעה, נשמר כחמישה ימים עד שבוע בקירור.
מורחים על פרוסה או מוסיפים לסלט מוכן או מעל ירקות טריים חתוכים ונהנים!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה