
את הסלט-ממרח המעולה הזה טעמתי לראשונה לפני כשבוע כשאכלתי בבודהה בורגרס, סניף חיפה.
כשיצאתי משם, ידעתי שאנסה לשחזר אותו ואפילו כתבתי לסניף עצמו, החמאתי וניסיתי לגשש מה היה בו
כדי לוודא שלא שכחתי את הטעמים. קיבלתי תשובה מקסימה וגם*טיפ .
הסלט הזה הוא סלט טופו-מיונז בסגנון מעט הודי ולמי שמתגעגע, הוא יזכיר מאוד את סלט הביצים במיונז.
המצרכים (לבערך 4 פרוסות לחם/קרקרים גדושות בסלט):
חצי גוש טופו, 2 בצלים ירוקים קצוצים דק, מעט עירית קצוצה דק, 3-4 כפות מיונז
(למי שלא מכיר > הנה מתכון מעולה), קארי, כורכום ו*מלח שחור (זה הטיפ שקיבלתי מהבודהה.
המלח השחור מעניק לסלט טעם מיוחד ולפי מה שהבנתי מתאים במיוחד למאכלים הודים או למאכלים שרוצים לתת להם טעם ביצתי. לא היה לי מלח שחור, ועד שאקנה, גם עם מלח גס ורוד הימאליה זה יוצא מעולה).
ההכנה:
מגרדים את הטופו על פומפיה, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, העירית הקצוצה והמיונז.
מתחילים לתבל בחצי כפית כורכום וכפית (מחוקה) של קארי, מוסיפים מלח ופלפל וטועמים.
