ממרח אגוזים בטעם כבד

אמא שלי המופלאה, בכל פעם שאנחנו באים לבקר היא מפתיעה עם מתכון חדש וטבעוני פרי מוחה. הפעם הגענו לשבועות, ולמנת פתיחה הגישה לנו ממרח אגוזים בטעם כבד, טעים ואף מתעלה על המקור.

מצרכים ל-1 קילו ממרח

(יוצא המון, אז אפשר לחתוך בחצי את הכמות)
2 בצל גדול קצוצים דק דק
2 קישוא בינוני מגוררים על פומפיה ומסוננים ממים עודפים
1 כוס עדשים שחורות מבושלות במים ומלח עד לריכוך
100 גרם אגוזי מלך
מלח
פלפל

אופן ההכנה

את הבצל הקצוץ מטגנים בשמן על מחבת, עד שהוא הופך שקוף ומשחים מעט.
מוסיפים למחבת את הקישואים המגוררים ומערבבים עוד כדקה.
בקערה מערבבים את הבצל והקישוא יחד עם כוס העדשים המבושלות, טועמים ומתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל.
מכניסים את תוכן הקערה למעבד מזון יחד עם האגוזים וטוחנים עד למרקם הרצוי.
מאחסנים בקופסא ומניחים במקרר. להגיש קר.
יכול להחזיק עד שבוע במקרר בקופסא אטומה.

בתיאבון

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

10 תגובות

margarit13@gmail.com 14/06/2015 - 17:19

שלום!
יש לי רגישות לאגוזי מלך, במה אפשר להחליף אותם?
תודה!

הגיבי
תיאבון בריא 14/06/2015 - 17:23

לא ניסיתי, אבל נראה לי שפקאנים יעבדו טוב גם כן

הגיבי
טל 14/06/2015 - 19:36

כוס עדשים מבושלות, או כוס עדשים לפני בישול?

הגיבי
תיאבון בריא 14/06/2015 - 20:07

כוס עדשים לאחר הבישול

הגיבי
nhk 02/10/2015 - 18:40

כמה זמן ניתן לשמור את הממרח בקירור?

הגיבי
תיאבון בריא 03/10/2015 - 08:34

4 ימים בערך, בכלי אטום

הגיבי
שירלי 12/10/2018 - 13:52

היי, תודה לך על המתכון. אפשרי גם עם עדשים שחורות מונבטות? ואם כן האם לבשל קודם . תודה מראש שירלי

הגיבי
יוכי 04/07/2020 - 11:22

אפשר להקפיא חצי?

הגיבי
תיאבון בריא 11/07/2020 - 20:50

כן, למרות שלא בטוחה איך ייצא אחרי הקפאה. שווה לנסות על חצי או קצת פצות.

הגיבי
יוכי 04/07/2020 - 11:24

אפשר עם עדשים ירוקות.חומות?

הגיבי

השאירי תגובה