אמא שלי המופלאה, בכל פעם שאנחנו באים לבקר היא מפתיעה עם מתכון חדש וטבעוני פרי מוחה. הפעם הגענו לשבועות, ולמנת פתיחה הגישה לנו ממרח אגוזים בטעם כבד, טעים ואף מתעלה על המקור.
מצרכים ל-1 קילו ממרח
(יוצא המון, אז אפשר לחתוך בחצי את הכמות)
2 בצל גדול קצוצים דק דק
2 קישוא בינוני מגוררים על פומפיה ומסוננים ממים עודפים
1 כוס עדשים שחורות מבושלות במים ומלח עד לריכוך
100 גרם אגוזי מלך
מלח
פלפל
אופן ההכנה
את הבצל הקצוץ מטגנים בשמן על מחבת, עד שהוא הופך שקוף ומשחים מעט.
מוסיפים למחבת את הקישואים המגוררים ומערבבים עוד כדקה.
בקערה מערבבים את הבצל והקישוא יחד עם כוס העדשים המבושלות, טועמים ומתקנים טעמים בעזרת מלח ופלפל.
מכניסים את תוכן הקערה למעבד מזון יחד עם האגוזים וטוחנים עד למרקם הרצוי.
מאחסנים בקופסא ומניחים במקרר. להגיש קר.
יכול להחזיק עד שבוע במקרר בקופסא אטומה.
בתיאבון
שתפי:
12 תגובות
שלום!
יש לי רגישות לאגוזי מלך, במה אפשר להחליף אותם?
תודה!
לא ניסיתי, אבל נראה לי שפקאנים יעבדו טוב גם כן
כוס עדשים מבושלות, או כוס עדשים לפני בישול?
כוס עדשים לאחר הבישול
כמה זמן ניתן לשמור את הממרח בקירור?
4 ימים בערך, בכלי אטום
היי, תודה לך על המתכון. אפשרי גם עם עדשים שחורות מונבטות? ואם כן האם לבשל קודם . תודה מראש שירלי
אפשר להקפיא חצי?
כן, למרות שלא בטוחה איך ייצא אחרי הקפאה. שווה לנסות על חצי או קצת פצות.
אפשר עם עדשים ירוקות.חומות?
אפשר עם עדשים ירקות או חומות?
לא ניסיתי… יש מצב שיעבוד גם כן.