מתכונים למנות עיקריות

מיני קציצות סלק טבעוניות

טיבעון המתכון המעולה לקציצות סלק מתוך מהבלוג “אז מה את עושה כל היום”
(הנה לינק לכל המתכונים הטבעוניים בבלוג)

התוצאות: קציצות טעימות ובריאות, ידיים אדומות ולב שמח ♥ ♥ ♥

מצרכים לכ-20 קציצות

3 סלקים בינוניים מגוררים גס
בצל אחד קצוץ דק (אני השתמשתי בבצל אדום)
כוס וחצי קוואקר
3 כפות טחינה
2 כפות שמן זית
2-4 שיני שום כתושות (אני מאוד אוהבת שום אז שמתי 4)
מלח ופלפל
חבילת טופו מגוררת/חתוכה לקוביות (לא חובה)
חופן נאה של כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ונותנים לתערובת טיפה לנוח.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה טיפה בשמן זית,
מכדררים לקציצות ואופים כ-30 דק’ עד שהן מעט משחימות ועסיסיות (הריח מדהים).

את הקציצות האלה אפשר להגיש עם פסטו כוסברה מהיר וקליל.
המצרכים:
עלי כוסברה משני זרים
2 שיני שום
מלח ופלפל
3 כפות צנוברים (אפשר גם אגוזי מלך או קשיו אבל הטעם של הצנובר במקרה הזה-מנצח)
5-4 כפות שמן זית

מערבבים את כל החומרים, פרט לשמן והמלח-פלפל, במעבד מזון/בלנדר מוט/בלנדר עד שהמחית
מתאחדת ורק אז מוסיפים לאט לאט את השמן והמלח-פלפל

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה