טיבעון המתכון המעולה לקציצות סלק מתוך מהבלוג "אז מה את עושה כל היום"
(הנה לינק לכל המתכונים הטבעוניים בבלוג)
התוצאות: קציצות טעימות ובריאות, ידיים אדומות ולב שמח ♥ ♥ ♥
מצרכים לכ-20 קציצות
3 סלקים בינוניים מגוררים גס
בצל אחד קצוץ דק (אני השתמשתי בבצל אדום)
כוס וחצי קוואקר
3 כפות טחינה
2 כפות שמן זית
2-4 שיני שום כתושות (אני מאוד אוהבת שום אז שמתי 4)
מלח ופלפל
חבילת טופו מגוררת/חתוכה לקוביות (לא חובה)
חופן נאה של כוסברה/פטרוזיליה/בזיליקום
הוראות הכנה
מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ונותנים לתערובת טיפה לנוח.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה טיפה בשמן זית,
מכדררים לקציצות ואופים כ-30 דק' עד שהן מעט משחימות ועסיסיות (הריח מדהים).

את הקציצות האלה אפשר להגיש עם פסטו כוסברה מהיר וקליל.
המצרכים:
עלי כוסברה משני זרים
2 שיני שום
מלח ופלפל
3 כפות צנוברים (אפשר גם אגוזי מלך או קשיו אבל הטעם של הצנובר במקרה הזה-מנצח)
5-4 כפות שמן זית
מערבבים את כל החומרים, פרט לשמן והמלח-פלפל, במעבד מזון/בלנדר מוט/בלנדר עד שהמחית
מתאחדת ורק אז מוסיפים לאט לאט את השמן והמלח-פלפל
♥


4 תגובות
שכחת לציין שצריך לפני הכל לבשל חצי שעה במים את הסלק, שיהיה רך, אחרת צריך שעה אפיה שיתרכך גם בתוך הקציצה ורצוי לשטח אותה.
עשיתי בלי טופו, ולכן הוספתי עוד כף טחינה וקוואקר.
לא להיט.
חזרתי לקציצות תפו"א, בצל ופטרוזילה. אין על השילוב הזה.
קצת התאכזבנו מהקציצות.. עשיתי בלי טופו, והן יצאו דיי יבשות ובטעם ומרקם מאוד של קוואקר ומשום מה פחות התחברנו
התחלתי לבשל את הסלק כי קל יותר לגרד על פומפייה. אבל מאידך יוצא רך מדי באפייה
מכינה אותן בשנה האחרונה הרבה עם טופו והרבה שום והרבה אהבה (קציצות הבית) טובלים בטחינה ונהנים מאוד
תודה!