חני מרגולין שלחה לנו את המתכון שלה למיונז טבעוני ללא סויה וזה מה שהיא כותבת:
הגרסה המקורית של המתכון למיונז הטבעוני, מכיל חלב סויה. בניסיונותיי להבין מה ממצק את המיונז, הבנתי שזה הלציטין שחלב הסויה מכיל. לכן החלטתי לנסות עם תחליף: מים + שקדייה + שום. התוצאה הייתה מדהימה וכל מי שטעם (גם לא טבעונים) אמר שהמיונז שלי טעים יותר מהקנוי. אז הנה הוא לפניכם, למען הרגישים לסויה – גם לכם מגיע…
מצרכים
1 כוס מים מינרלים קרים + 4 כפות מעט גדושות שקדייה
½1 כוסות שמן זרעי ענבים
¾ כפית שטוחה מלח ההימלאיה דק
1 כפית שטוחה חרדל
3 שיני שום בינוניות קלופות וחצויות
4 כפות מיץ לימון טרי
הוראות הכנה
להכניס לבלנדר את החומרים חוץ מהשמן ומהמיץ לימון.
מפעילים עד שהחומרים מתאחדים, ואז מוסיפים בזרם את השמן ורק לאחר 3 דקות של הפעלה, מוסיפים את המיץ לימון.
מפעילים שוב לדקה אחת ומתקנים טעמים.
מחזיק במקרר בצנצנת סגורה עד 5 ימים, כמובן שאפשר להכין מחצי כמות.
[printfriendly]
34 תגובות
הכנתי את המיונז לפי המתכון של חני-נהדר,מלבד הנכד שהיה לו חריף-יותר מידי שום-כולם אהבו.תודה על המתכון,את השקדים טחנתי בבית-למה לקנות שקדיה.זה מתכון מככב
תודה רות, שמחה שאהבת.
באיזה אופן טחנת את השקדים בבית כדי להחליף את השקדיה? האם זה לא הפריע למרקם החלק של המיונז?
אפשר בלי השום במיונז סויה גם אין שום לא? נשמע יופי ננסה
היי מיכל!
בהחלט אפשר להכין את המיונז ללא שום,
אך לדעתי הוא מוסיף.
כשאני מכינה אותו עבור ילדים,
אני משתמשת רק בשן אחת והטעם עדיין נפלא ללא חריפות.
חני, הלימון, מהו תפקידו במתכון? האם ניתן להמירו? שואלת עקב רגישות ללימון.
היי מיכל!
תפקידו לאזן טעמים.
ניתן להשתמש בחומץ בכמות קטנה,
תתחילי עם כף ותוסיפי במידת הצורך.
מה זה שקדיה ???
זה ממרח שקדים. ככה זה נראה.
אני עושה עם חלב פשתן או סויה במקום מים ומוסיפה כפית שמן שומשום צ'ילי גרוס ופפריקה מעושנת או שום ושמיר
במידה ורוצים מיונז סמיך,להשתמש ב4\3 כוס מים במקום בכוס.
אם אין שמן זרעי ענבים, אפשר להשתמש בשמן קנולה {פחות בריא}
אבל לא בשמן זית.
למה לא בשמן זית?
היי פז!
שמן זית נותן טעם מריר למיונז.
עשיתי את המיונז הזה וזה פשוט מעדן אני הולכת לאמץ את זה תודה רבה על המתכון
חנה,
תודה על התגובה המשמחת!
תודה יצא מעולה! כבר הרבה זמן שאני מחפשת תחליף לסויה במיונז טבעוני… אז שוב תודה רבה!
פז, שמחה שאהבת ותודה ששיתפת.
הי 🙂 האם אפשר לוותר על החרדל? אפשר להוסיף משהו אחר במקום?
תודה
היי תמר!
לא ניסיתי בלעדיו. הוא תורם לאיזון טעמים.
בנוסף קבלי טיפ: כפי שכתבתי בתגובות למעלה, לקבלת מיונז סמיך
יש להשתמש ב-4\3 כוס מים במקום בכוס.
האם יש כמה סוגים של שקדיה?
והאם אפשר להכין בבית את השקדיה
אם כן איך?
כדאי לבחור שקדיה שברכיבים יש רק 100 אחוז שקדים. לא בטוחה לגבי הכנה ביתית. צריך בלנדר חזק מאוד עבור זה.
היי אירית!
העדפתי האישית היא שקדית של ניצת,
כיוון שהמרקם חלק יותר.
בנוסף, במידה ואת מעוניינת במיונז מוצק יותר,
{ע"פ כמות המים המופיעה במתכון, מתקבל מיונז
בעל מרקם רך יותר המשמש כרוטב-כי כך אוהבים אצלנו}
מציעה לך להשתמש ב-4\3 כוס מים במקום בכוס.
יתקבל מיונז נהדר שיתמצק במקרר.
לגבי הכנת שקדייה ביתית:
כפי שנכתב ע"י תיאבון בריא, יש צורך בבלנדר חזק. {ויטמיקס וכד'}
וואו, יצא מיעולה!!! אימצתי והרבה תודה
איריס,
שמחה שאהבת ותודה שחזרת לעדכן.
אפשר להשתמש בשמן אגוזים?
אני שנים מכינה מיונז שקדים ורק עם כפית אחת של שמן:
2 כפות גדושות חמאת שקדים
2-1 כפיות מיץ לימון או חומץ תפוחים
שום כתוש, אם אוהבים
מים לדילול עד שזה במרקם של מיונז (בערך 4 כפות)
4 כפית חרדל (מוכן או אבקה)
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל
1 כפית שמן זית או קוקוס
טיפת סטיביה או רבע כפית מייפל
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית רוטב סויה / מיסו
לערבב הכל, עדיף עם בלנד מוט
וואו, יוצא מעולה! אחרי הרבה נסיונות של מתכונים אחרים-זה מתכון מנצח!
המרקם מצוין, ולא צריך לקנות במיוחד חלב סויה. מומלץ ביותר.
נטשה,
תודה על התגובה המשמחת!
נעים לדעת שאהבת ותודה שחזרת לעדכן.
אהבתי.. יצא לי מעולה
השתמשתי במלח הודי שנותן קצת טעם אחר שקרוב לטעם של ביצה.
יוסי,
שמחה שאהבת ותודה על העדכון.
תודה על המתכון, נפלא ומדוייק!
תמר,
שמחה שאהבת ותודה על העדכון.
כמות מתקבלת?
היי!
מתקבלת כמות של כ-900 ג"ר אך ניתן להכין כמחצית הכמות.