
אין ספק שממרחים ומטבלים שעשויים מקטניות הם אחת מגולות הכותרת של המטבח הטבעוני. הרבה מהם דורשים מעבד מזון או בלנדר חזק, אבל המתכון הקליל הזה מתאים בול למאותגרי ציוד מטבח, או סתם למי שמתעצל לשטוף את המג'ימיקס.
המתכון מבוסס על מאכל יווני שנקרא פאווה (fava), והחלטתי להוסיף לו קצת שורש כורכום טרי מגורד בשביל הצבע והטעם. שורש כורכום נראה קצת כמו ג'ינג'ר, רק שמבפנים הוא מאוד מאוד צהוב. כיוון שהקליפה שלו עדינה, אפשר לגרד אותו בלי לקלף. טעמו דומה לתבלין היבש המופק ממנו, וטוענים שהוא בריא במיוחד.

רכיבים: (כ-6 מנות גדולות)
500 גרם עדשים צהובות חצויות
4 כוסות מים
כפית שורש כורכום טרי מגורד (או 1/2 כפית אבקת כורכום)
1/2 כפית כמון
כפית מלח
להגשה:
שמן זית
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
פפריקה חריפה או מתוקה
פלחי לימון
הכנה:
משרים את העדשים במים כשעה-שעתיים. מסננים ושוטפים.
מעבירים את העדשים לסיר עם 4 כוסות מים, שורש הכורכום, הכמון והמלח. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה. בחושים מדי פעם, עד שהעדשים "נמסות" במים והופכות לממרח חלק. אפשר להוסיף מעט מים במקרה הצורך.
מגישים את המטבל כשהוא חמים, בתוספת שמן זית, פפריקה, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומעט מיץ לימון טרי. אוכלים עם פיתות או לחם טוב.
ניתן לשמור את המטבל במקרר לכמה ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.