מנה בסגנון אסייתי עם רצועות סויה, גמבה, בצל סגול, פאק צ'וי, פטריות, גזר, ג'ינג'ר ושום ותוספת של בוטנים קלויים, שרצוי להגיש על אורז חם. טעים וממלא.
מרכיבים למנה אישית
חופן רצועות סויה
חופן רצועות גמבה
חצי בצל סגול פרוס לחצאי טבעות
חופן פאק צ'וי או עלי ביי תרד
חופן פטריות
חצי גזר חתוך לרצועות
חופן בוטנים קלויים
1 שן שום פרוסה
קורט ג'ינג'ר מגורד
מרכיבי תיבול
רוטב צ'ילי מתוק ע"פ הטעם
רוטב סויה ביחס של 3 ל-1 לרוטב הצ'ילי
קורט קונפלור
שומשום לבן ושחור
אופן ההכנה
מקפיצים את רצועות הסויה בשמן למשך דקה עד קבלת מרקם קריספי ומניחים בצד.
קולים את הבוטנים על מחבת על אש קטנה עד השחמה קלה של הבוטנים ומניחים בצד.
מחממים שמן שומשום במחבת ווק , כאשר השמן רותח והווק מתחיל להעלות עשן מוסיפים את רצועות הגמבה, רצועות הגזר ומקפיצים עד התרככות קלה של הירקות.
לאחר מכן מוסיפים את רצועת הסויה, הפטריות, הבצל, הגינג'ר והשום ומקפיצים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הפאק צ'וי ומקפיצים מעט ומיד לאחר מכן מוסיפים את הרטבים ומקפיצים. רגע לפני הסיום יש להוסיף את הקונפלור להקפיץ פעמיים ולכבות.
הגשה
לפזר את התערובת מעל אורז חם ומעליה לפזר את הבוטנים הקלויים.
אם רוצים ניתן לקשט בתערובת של שומשום שחור, שומשום לבן ופרוסות בצל ירוק.
הערות
כל הבישול מתבצע תחת אש חזקה.
הבישול לא מביא את הירקות להתרככות ובישול מלא, ויש לשמור על קריספיות.
בתיאבון!