מוסקה בלקנית טבעונית

מוסקה בלקנית טבעונית

מוסקה בלקנית טבעונית

מוסקה בלקנית טבעונית – תבנית גדולה

מצרכים

2 חצילים בינוניים פרוסים דק
7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק
6 עגבניות
2 בצלים בינונים חתוכים לפרוסות
שום – חצי ראש קלוף ופרוס
גמבה 2
כוס טחינה
כוס פירורי לחם
2 כוסות מי ברז
כפית גדושה סוכר
חצי צרור פטרוזיליה
חצי כוס שמן זית
כמון , פפריקה , מלח פלפל – לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
קופסת רסק עגבניות קטנה

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות בסיסי
מחממים רבע כוס שמן זית (את הרבע השני שומרים בצד) במחבת בינונית, מטגנים בצל, שום, גמבה, עגבניות וכפית סוכר עד לריכוך בערך 10 דקות, לאחר מכן מוסיפים קופסת רסק עגבניות ,מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה. מבשלים עוד כמה דקות ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-200 מעלות
בתבנית מרובעת משומנת במעט שמן זית מניחים שכבת תפו”א מתבלים במעט שמן זית
מלח פלפל וכמון, מעליה שכבת חציל, שוב שמן זית ותבלינים, ומעט מיץ לימון חוזרים שוב על 2 השכבות, פעם תפו"א, פעם חציל וביניהם תבלינים שמן זית ולימון.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות (בודקים שתפוחי האדמה רכים)
בעשר דקות האחרונות מורידים את נייר הכסף בכדי שהחצילים יקבלו השחמה.
מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את רוטב העגבניות שבישלנו מעל פרוסות החציל.
בקערה מערבבים טחינה גולמית עם כוס מים, מעט לימון ומלח, מוסיפים את פירורי הלחם ושוב כוס מים, ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך.
שופכים את רוטב הטחינה מעל לרוטב העגבניות ומכניסים לתנור לעשר דקות עד שמבעבע.
לפני הגשה מפזרים מעט פטרוזיליה מעל

טיפים

– אני אוהבת להוסיף רבע כוס יין אדום איכותי לרוטב העגבניות
– לאוהבי החריף אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף קטן קצוץ לרוטב העגבניות

Loading+ הוספה למועדפים

2 thoughts on “מוסקה בלקנית טבעונית

  1. הכנתי לשבת. יצא מעולה! הטחינה נתנה אפקט נפלא וטעים מאוד של הקרמה ואפילו בעלי הקרניסט טרף. תודה על מתכון שנכנס לרפרטואר שלי במטבח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *