בתור טבעונית שגרה בתל אביב אני לא יכולה להתלונן. בכל מסעדה אפשר למצוא מה לאכול, בכל מכולת כבר מוכרים טופו, ובתי קפה, מאפיות ומסעדות טבעוניות יש בשפע. שוק הכרמל התפתח בשנים האחרונות והפך למתחם קולינרי קטן וחשוב. בכל פעם שצץ דוכן חדש זה אומר שצצות גם מנות טבעוניות חדשות.
הלכנו לאורכו של השוק, מכיכר מגן דויד ועד הכרמלית, ואלו הם הדוכנים שמצאנו. הכנו גם מפה מיוחדת (בתחתית הכתבה) כך שתוכלו למצוא את כל המקומות בקלות.
תודה רבה לדנה יצחקי על צילום התמונות ועזרה בהכנת הכתבה.

השומר 1
דוכן יחסית חדש בשוק של השף נאור כהן. אפשר למצוא בו אוכל טרי שנעשה במקום. המטבח במרכז, והישיבה היא על הבר מסביבו. האופציות העיקריות לטבעונים הן השקשוקות המיוחדת שהמקום מגיש, כשאת הביצה מחליפה שעועית ירוקה.
השומר 1 • רח׳ השומר 1

שמואל
המקום אמנם לא טבעוני, אבל זאת אופציה טובה אם אתם מסתובבים בחברה של אוכלי כל. בתפריט אפשר למצוא מנה צמחונית של ירוקים מוקפצים על הפלנצ׳ה מוגשים בפיתה. אם תרצו לאכול בצלחת, המנה תגיע גם עם אורז, אטריות, סלט וטחינה. שימו לב שהירקות מוקפצים על אותה פלנצ׳ת בשרים.
שמואל • רח׳ הכרמל 21

באני צ׳או
הבאני צ׳או מגיש תבשילים דרום אפריקאיים המשלבים טעמים הודיים. התבשיל הטבעוני מתחלף מידי יום ואפשר לאכול אותו בתוך חלה רכה שהופכת את כל המנה למעדן אמיתי (מומלץ!) או לצד אורז לבן וסלט גזר חריף.
באני צ׳או • רח׳ ישכון 40

ביר בזאר
הבסטה של הביר בזאר היא תחנת ההתרעננות שלכם אם מתחשק לכם לשתות כוס בירה צוננת. שם יקבלו אתכם בחיוך וישמחו לעזור לכם להחליט מה לשתות מבין 90 הבירות שהם מציעים – כולן ישראליות, וכולן בירות ממבשלות בוטיק (ז״א, אין גולדסטאר או מכבי). 30 פסיעות משם, ברח׳ ישכון 36 תמצאו את ה׳חמארה׳ של הביר בזאר – פאב-מסעדה קטן שמגיש אוכל טרי שמגיע היישר מהשוק. אפשר למצוא פה כריך טבעוני, חציל על האש, רק אל תפספסו את פיצת הלחוח הטבעונית שלהם.
ביר-בזאר • רח׳ רמב״ם 1 פינת הכרמל • רח׳ ישכון 36
פלאפל רמב״ם
ממהרים ובא לכם לחטוף משהו על הדרך? הפלאפל שנמצא מול הביר-בזאר הוא אופציה מצויינת. 2 דקות ויש לכם מנת פלאפל טו-גו הכוללת עמבה וחמוצים.
פלאפל רמב״ם • רח׳ רמב״ם 1

דוכן הדים-סאם
בפינה של רח׳ רמב״ם והכרמל, ליד הבסטה של תפוחי האדמה אפשר למצוא דוכן שמציע דים-סאם טרי וחם. מבין הסוגים שאפשר למצוא שם, יש לפחות שניים טבעוניים. ביום שבו ביקרנו הם היו ממולאים בבטטה ובתרד-פטריות.
דוכן הדים-סאם • רח׳ רמב״ם 2, פינת הכרמל

חומוס מגן דוד
חומוס מגן-דוד (נמצא מול הדים-סאם) מגיש את מנת החומוס המשתלמת ביותר. 12 ש״ח למנת חומוס (בלי ביצה, כמובן). בצל, חמוצים, פטרוזילה – הכל כלול, לבחירתכם.
חומוס מגן-דוד • רח׳ הכרמל 11 פינת רמב״ם

מרכז הבוריקה
הבוריקה הוא מאכל טריפולטאי שעשוי מעלה של בצק ממולא במחית תפוחי אדמה (או ביצה) ומטוגן בשמן עמוק. את עלי הווארקה מכינה בעבודת יד סבתו של קובי, בעל הדוכן. את הבוריקה אפשר לאכול ככה, ישר מהסיר, או לשים אותה בפיתה יחד עם רטבים (פלפלצ׳ומה, שריצ׳ומה), עגבניות ו״חריף של תיירים״. מנה מומלצת למי שלא שומר על דיאטה.
מרכז הבוריקה • רח׳ הכרמל 42

כנאפה ובקלאוות
בשני הדוכנים בשוק הבקלאוות הן טבעוניות. מכינים אותן עם מי סוכר (ולא דבש כמו שחשבתי). הכי אהבתי את בקלאוות הבוטנים, אבל לא ניסיתי את כולן אז יש סיכוי שאשנה את דעתי. מי שרוצה להתפנק על כנאפה יש גם ורסיה טבעונית שממולאת בפיסטוקים או אגוזים.
דוכן הכנאפה והבקלאוות • רח׳ הכרמל 42 (2 פסיעות ממרכז הבוריקה)

קובה בעבודת יד
בדוכן הקובה אפשר למצוא קובה טבעוני שנעשה בעבודת יד. הקובה ממולאת בבצל ופטריות ויחידה אחת עולה 5 שקלים, כשהשלט אומר: ״לא טעים – לא משלמים״. שתי קובות וסגרתם לכם פינה לארוחת צהריים. בנוסף, אפשר למצוא בדוכן גם סיגר ממולא בתפוחי אדמה שנראה לא פחות טעים מהקובה.
קובה בעבודת יד • רח׳ הכרמל 38

arepa's
ארפה הוא מאכל שמקורו בדרום אמריקה. הארפה היא מעין פיתה שעשויה מקמח תירס וממולאת בשעועית שחורה, גווקאמולי, עגבניות ועלה בזיליקום (ובד״כ גם בבשר וגבינה). מתקתקות קמח התירס, סמיכות השעועית השחורה ושילוב האבוקדו יוצר מנה סופר טעימה, וטבעונית כמובן. אגב, אל תטעו בגודל הארפה, ככה קטנה – ככה מפוצצת.
arepa's • רח׳ הכרמל 38

חומוס אינעל העולם
׳אינעל העולם׳ מוכר יותר מבסטת הירקות שלו, אבל ממש עכשיו הוא פתח חומוסיה – שתי פסיעות מהדוכן המפורסם. אפשר למצוא בחומוסיה מנה ״משולשת״ הכוללת חומוס, פול ומשאוושה. אפילו ניב גלבוע, מבקר האוכל של ערוץ 10, אהב. ואם חס וחלילה תשמעו אזעקה אתם יכולים להיות רגועים כי המקלט נמצא ממש ממול.
חומוס אינעל העולם • סמטת הכרמל 33

הפינה הדרוזית
בדוכן הדרוזי המאמות יכינו לכם פיתה דרוזית עם חומוס, סלט טאבולה, שמן זית וחריף. המנה במקור מגיעה עם לאבנה אז יש צורך לציין שאתם מעוניינים בחומוס. בדוכן יש גם עלי גפן מצויינים, וכרוב דרוזי ממולא באורז שמומלץ לקנות ולהגיש בבראנץ׳ של שבת בבוקר.
הפינה הדרוזית • רח׳ הכרמל 5
חושבים שפספסנו משהו? נשמח אם תספרו לנו בתגובות.
[reut]
[list_bottom]
3 תגובות
וואו! סקירה נהדרת!
תודה על הסקירה. היא תהנה מאד שימושית עבורי. גיום אני אוכלת בארפה, או אצל ענת ״גלבי״ אוכל ביתי טבעוני. כולל קובות. לא יודעת כתובת מדוייקת.
סקירה כיפית ומעוררת תאבון אבל הערה בנוגע למזון שמוקפץ על אותה פלנצ'ה עם בשר – לא ממש טבעוני. לגבי הקובה, הסיגרים, הבוריקה – לא מצוין אם מטוגנים באותו שמן בו מטוגן גם בשר 🙂