כליל אוליאל, כתבת אורחת
ניו יורק היא ללא ספק עיר האורות, ההזדמנויות והשפע. יש שם הכל מהכל, ואחרי שבועיים אינטנסיביים בעיר המהממת הזאת אני יכולה להגיד שגם לטבעונים, המודעות מדהימה ויש כאן ה-כל!
החל מהאפר איסט סייד למידטאון, לאיסט ווילג' ולברוקלין – טבעונים יוכלו למצוא כאן בכל פינה מטעמים ודברים מדהימים שאין בארץ. יש עוד הרבה מקומות שאהבתי וכאלה שבטח עוד לא הגעתי אליהם, אבל הנה שלושת המקומות האהובים עליי, שמצאתי את עצמי חוזרת אליהם שוב ושוב.
את כל המקומות תוכלו למצוא על גבי מפה בתחתית הכתבה.
אלו הם שלושת המקומות שלא כדאי לפספס בביקור הבא במנהטן:
Peacefood Café
מסעדה טבעונית לחלוטין שלה יש שני סניפים – אחד באפר ווסט סייד ואחד בדאונטאון, גריניץ' ווילג'.
תכננתי ללכת למסעדה הזאת עוד לפני שהגעתי לניו יורק. עמוד האינסטגרם שלה פעיל ומלא בתמונות מעוררות תיאבון של שלל המנות, העוגות והקינוחים שהיא מציעה.
בתפריט אפשר למצוא שלל מנות על טהרת הירקות – סלטים, סנדוויצ'ים, מנות מוקפצים למיניהם עם סייטן/טופו וגם פיצות והמבורגר. לכאורה נשמע די רגיל אבל יש באוכל שלהם טוויסט, המנות מתובלות היטב ומתוחכמות, less is more. בתור חובבת מתוק האטרקציה שלי בכלל היתה הבייקרי – טעמתי עוגת גבינה חמאת בוטנים, עוגת גביניה רואו מקשיו, והמגוון עוד רחב. המסעדה תמיד מלאה באנשים, האווירה כיפית והצוות נעים. מומלץ!
By Chloe’s
המסעדה של השפית קלואי קוסקרלי, שהתפרסמה לאחר שזכתה בתחרות הטלוויזיונית "מלחמת הקאפקייקס" והיתה המתמודדת הטבעונית הראשונה שזכתה בתכנית ריאליטי קולינרית. אבל אל תטעו, זו לא מסעדת שף כמו שאתם מדמיינים. המקום קטן ועמוס בעיקר בצעירים, שממלאים את השולחן הארוך המשותף שניצב במרכז, הספות וכיסאות הנדנדה שתלויים מהתקרה. יכול מאוד להיות שתגיעו ותראו תור שנמשך מעבר לדלת, אבל שווה לכם להישאר, זה עובר מהר.
על פי מה שנראה, כולם עומדים בתור בשביל ההמבורגרים המצויינים, אל תפספסו את הצ'יפס בטיגון אוויר ללא שמן, (אפשר לבקש חצי חצי – תפו"א ובטטה) וקחו אקסטרא רטבים – קטשופ טבעי מסלק, ואיולי שום טבעי.
עוד בלטו בתפריט – מאק אנד צ'יז, פסטה אבוקדו, וסלטים ענקיים ומפתים. במקום גם מגוון מאפים טריים – קאפקייקס, עוגיות ועוגות, שייקים סופר-פודס טעימים, וגם גלידה טבעונית.
Atlas Café
מקום פחות מוכר משני קודמיו. בית קפה קטן ומתוק כמו פעם, עם תפריט שכתוב בגיר על לוח גדול ובבעלותו של איטלקי (ממוצא מרוקאי) חברותי ומסביר פנים. איך שנכנסים ניצבת מולכם ויטרינה עמוסה בעוגות שנראות כאילו קונדיטורים בעלי שם הכינו אותם – עוגות מוס, שכבות, גבינה, בראוניז, קאפקייקס ומה לא. כששאלתי מה טבעוני נדהמתי כשהעובד החביב ענה לי בחיוך "הכל".
אז חוץ מקינוחים מעולים שליוו את הקפה שלי כל בוקר, יש בתפריט ארוחות בוקר טבעוניות – החל ממקושקשת טופו, קרפים ופנקייקים, ועד למוזלי עם פירות, גרנולה ויוגורט שקדים הכי טוב שטעמתי.
בנוסף, סנדוויצ'ים וראפים עם ירקות, גבינה טבעונית, נתחי עוף טבעוניים ואפילו יש שקשוקה. וגם פסטות ופיצה דקה איטלקית אמיתית, מיצים טבעיים ושייקים – כל מה שאתם רוצים מבית קפה, ועם מגוון רחב של תוספות טבעוניות.
עוד שני דברים שאסור לפספס
אחד הדברים הכיפיים בשבילי היה לטייל בין השפע העצום והבלתי נתפס שיש בסופר-מרקטים האמריקאיים המדהימים. ממליצה במיוחד לבקר ב-Whole foods, שמתמקד באוכל טבעי ובריא.
מעולם לא ראיתי מקררים מלאים בכל כך הרבה סוגים של גבינות, יוגורטים, נקנקיות ונקניקים, גלידות, והכל טבעוני כמובן. רציתי להביא לארץ הכל. חובבי הבריאות יהנו שם מאד, אפשר למצוא עמדת הכנה עצמית של גרנולה עם איזה תוספות שאתם אוהבים, יש עמדת סלטים, אוכל מוכן וגם מסעדה במקום.
מקום נוסף שלא יצא לי לבקר בו אבל בהחלט אעשה בפעם הבאה – שוק פופ אפ טבעוני שמטייל במיקומים שונים בעיר אחת לחודש בערך. בשוק יש מגוון דוכני אוכל מכל הסוגים והכל הכל טבעוני. צריך לעקוב באתר או באינסטגרם שלהם- Vegan Shop-Up כדי לראות מתי ואיפה בדיוק השוק יתקיים הפעם.
גם אתם רוצים להמליץ על מקומות בחו״ל? צרו איתנו קשר
קופצים לתאילנד? הנה המקומות שלא כדאי לכם לפספס ›
קופצים לקנדה? הנה המקומות שלא כדאי לכם לפספס ›
קופצים לאנגליה? הנה המקומות שלא כדאי לכם לפספס ›
[articles]