תמר האחרת, דפי תמר, כתבת אורחת
חופשה באנגליה
״אם עייפת מלונדון, עייפת מהחיים״ אמר המילונאי ואיש האשכולות סמואל ג׳ונסון. זה היה לפני כמעט 240 שנה ועדיין יש משהו בדבריו. מה שכן קצת מעייף בלונדון הוא החיפוש אחר אוכל טבעוני: הוא קיים, אבל המודעות אליו רק בתחילת דרכה – יש ללונדון מה ללמוד מתל אביב. במסעדות רבות המנה הטבעונית היא בעצם צמחונית, אבל אם תבקשו את רשימת האלרגנים (לאו דווקא אבל גם מוצרים מהחי), שמסעדות מחוייבות להחזיק, תוכלו למצוא בדרך האלימינציה מה כן טבעוני. גם במוצרים שקונים במכולת מסומנים האלרגנים באות מודגשת, וכדאי לבדוק: יש לאנגלים נטייה לדחוף חמאה, חלב וגבינה למאכלים שלא הייתם חושדים בהם (למשל פלאפל מוכן של רשתות מזון). ושימו לב, אם עצרתם בחנות דגים וצ׳יפס, ברוב המקרים הצ׳יפס מטוגנים יחד עם הדגים, ולא פעם הטיגון נעשה בשומן בקר. כדאי לשאול!
את כל המקומות תוכלו למצוא על גבי מפה בתחתית הכתבה.
אלו הם שלושת המקומות שלא כדאי לפספס בביקור הבא בלונדון:
1
בשוק הססגוני של בריקסטון, בדרום-מערב לונדון, יש חנויות מעניינות ומסעדות קטנות שלא קשה למצוא בהן מנות טבעוניות. אני התענגתי על המנות במסעדה מאמא לן, שמסומנות בבירור בתפריט. למסעדה סניפים במקומות נוספים בלונדון.
מנה טבעונית במאמא לן. אל תפספסו את שאר הסניפים ברחבי לונדון.
2
לטעמי גולת הכותרת בשכונה היא מיז קאפקייק – Ms. Cupcake – המאפייה הטבעונית הראשונה בלונדון. היא ממוקמת מחוץ לשוק, אבל אל תחמיצו אותה, גם אם אתם לא משתגעים על מתוקים: העוגות מתוקות במידה ומגיעות במבחר טעמים יצירתיים. כדאי לקחת כמה סוגים ולהתחלק. במקרר של החנות יש גבינות ונקניקים טבעוניים, ואפשר גם לרכוש את ספר המתכונים של החנות. אפשר למצוא את הקפקייקס גם במקומות אחרים בלונדון, אם כי במחיר מעט גבוה יותר ובמבחר מצומצם יותר.
תחבורה ציבורית: Brixton, Victoria Line
המאפייה הטבעונית הראשונה בלונדון.
מיז קאפקייק, לא מיסטר.
3
מערבה. על גדות הנהר בקינגסטון יש מסעדה צמחונית-טבעונית נעימה שנקראת Riverside Vegetaria, לא יקרה מדי, עם היצע נרחב של מנות אתניות. חלק גדול מהירקות אורגניים ורוב התוצרת מקומית. המיקום שלה מעולה, בקיץ פותחים את דלתות הזכוכית הישר אל התמזה, אבל גם בחורף המקום מקסים. התפריט מציע מגוון של מאכלים הודיים וקריביים: שווה לנסות את המסאלה דוסה (קרפ הודי פריך ממולא) ואת הקאסרול הקאריבי. יש ארוחות עסקיות בצהריים, והמנות נדיבות מאד – עד כדי כך שלא הצלחנו להשאיר מקום לקינוחים! אחרי האוכל מומלץ לטייל לאורך הנהר ולהיזכר בחבורה העליזה שיצאה למסע של שלושה בסירה אחת (מלבד הכלב) בדיוק מכאן. פרק 6 בספר נותן סקירה היסטורית של קינגסטון.
תחבורה ציבורית: תחנת הרכבת של Kingston במרחק הליכה (רכבות תכופות מ Waterloo)
לאכול על גדות הנהר.
טיול לאורך הנהר – מומלץ!
ועוד אטרקציה קולינרית שלא כדאי לפספס:
קורס בישול
אם יש לכם זמן לצאת מחוץ ללונדון, העיר באת׳ היא יעד מומלץ ואהוב. העיר קטנה יחסית, כלומר הכול במרחק הליכה, ומציעה היסטוריה רומאית, אדריכלות ג׳ורג׳יאנית, מגוון מוזיאונים מרתקים, סיורים בעקבות ג׳ין אוסטן, נוף יפהפה, חנויות מעניינות. בבאת׳ נמצא גם בית הספר לבישול צמחוני של רייצ׳ל דמות׳, ואם מתחשק לכם לפרגן לעצמכם שיעור, זהו המקום.
בית הספר נמצא במרחק דקות הליכה אחדות מהרכבת, ליד המנזר. יש בו מבחר גדול של שיעורים, החל מסדנאות של שעות אחדות בנושאים שונים (אוכל איטלקי, אוכל הודי, גורמה טבעוני ועוד: גם אם הסדנה לא מוגדרת כטבעונית, אפשר לבקש התאמות). סיורי לקטות בעונה המתאימה ועד לימודי דיפלומה. אני לקחתי סדנה של אוכל רחוב הודי שבהחלט שינתה לי, כלומר שיפרה לי, את ההרגלים במטבח. אפשר לקרוא עוד על הסדנא שעברתי כאן.
הסדנאות מתקיימות במטבח ענק, מאובזר היטב ונוצץ מניקיון. מתחלקים לקבוצות קטנות, מקבלים הדרכה מפורטת ומדוייקת, עם חוברת מתכונים, וכל קבוצה מכינה בעצמה את המאכלים. הכמויות נדיבות, הכלים מעולים, ובסוף השיעור יושבים לאכול ביחד, עם בקבוקי יין בשפע.
תחבורה ציבורית: רכבות לבאת' (כשעה נסיעה) יוצאות מתחנת פדינגטון. אל תפספסו את האזכורים הרבים לדוב פדינגטון בתחנה.
תמר האחרת היא בעלת הבלוג הטבעוני ״דפי תמר״. מוזמנים לבקר בבלוג שלה ולעקוב אחריה בפייסבוק.
גם אתם רוצים להמליץ על מקומות? צרו איתנו קשר
קופצים לתאילנד? הנה המקומות שלא כדאי לכם לפספס ›
קופצים לניו יורק? הנה המקומות שלא כדאי לכם לפספס ›
קופצים לקנדה? הנה המקומות שלא כדאי לכם לפספס ›
[articles]