תיאבון ללא גבולות: בנגקוק, תאילנד

של תיאבון בריא
תיאבון ללא גבולות: בנגקוק, תאילנד

אנחנו אוהבים לטייל בעולם.להגיע למקומות חדשים, לפגוש אנשים חדשים ותרבויות חדשות. יותר מהכל אנחנו ממש נהנים לחקור ולגלות את תרבות האוכל של הארץ אליה אנחנו מגיעים. מהו אוכל הרחוב שלהם, איפה הם ״עושים שוק״, לאיזה פאבים הם יוצאים וגם איפה הם מבלים.
בקיץ האחרון חזרנו לתאילנד (שוב). המקום שהכי נהננו להיות בו היה רחוב הקווסאן. דממת אלחוט בשעות הבוקר, הומה אדם בערב. המון מסעדות, ברים וחנויות – באזר אחד גדול שכיף להעביר בו לילות חמים ולחים, לספוג את התרבות המקומית וזה מכיוון שגם המקומיים נהנים לבוא אליו ולבלות.
את כל המקומות תוכלו למצוא על גבי מפה בתחתית הכתבה.

אלו הם שלושת המקומות שלא כדאי לפספס אם אתם באיזור:

MANGO Vegetarian & Vegan Restaurant and Art Gallery

אנחנו אהבנו לקרוא לו ״החתול הכתום״ כי הלוגו שלהם הוא חתול בצבע כתום (וזה גם משחק מילים על החתול הירוק). מקום נעים שנמצא בתחילתו של רחוב הקווסאן. המקום הוא צמחוני-טבעוני ובתפריט אפשר בקלות להבין אילו מהמנות הן טבעוניות. באחת הפעמים שהיינו שם הזמנו מנת קארי ירוק מצויינת שהגיעה עם טופו מטוגן במרקם מושלם והמון ירקות טרופיים מיוחדים שלא ממש ידענו מה שמם. כל המנות טעימות ומאוד מיוחדות. והמחיר, כמו בכל תאילנד – ברצפה, ארוחה לשניים בין 300 ל-500 באט. אל תפספסו.

גרין קארי בחתול הכתום
ליצ׳י, מלפפון וכל מיני אגוזים מוזרים.

Ethos

גם המקום הזה ממוקם בקצה רחוב הקווסאן (לא רחוק מה״מנגו״) וגם הוא ביתי ונעים ומגיש מנות צמחוניות וטבעוניות. האווירה בו קצת יותר שאנטי שזה בול מה שצריך כדי להעביר צהריים עצלים סטייל תאילנד. אוכל טעים ואותנטי. זכורה לי במיוחד מנת המורנינג גלורי, עלים דמויי תרד עם תיבול מיוחד שרק בתאילנד יודעים להכין. מנת פתיחה מסורתית שכיף לאכול.

אוכל הודי

כן, אמנם אנחנו נמצאים בתאילנד, אבל אם יש משהו שלמדנו זה שבתאילנד יש המון הודים והם מכינים אוכל הודי מעולה. לכל מקום שתגיעו לאיו בתאילנד תיתקלו במסעדה הודית – באחרויות. מאוד קל לבקש את המנות צמחוניות ללא גבינה או חמאה. אז גם אם אתם מאוד אוהבים אוכל תאילנדי, פנו לכם ערב לטעום את האוכל ההודי שלהם, מבטיחה לכם שלא תתחרטו.

trans

ועוד שני דברים שלא כדאי לפספס

קורס בישול טבעוני בתאילנד

ממש קרוב לקווסאן יש בית ספר קטן שמלמד איך להכין אוכל תאילנדי אותנטי. מציינים בהרשמה שאתם לא אוכלים מוצרים מן החי וביחד איתכם מטבענים את המתכונים. מתחילים בסיבוב קניות בשוק המקומי, חוזרים לכיתה ומתחילים לבשל. 3 שעות ויוצאים עם המון מנות טעימות ותעודת הסמכה. הדבר היחיד שתתחרטו עליו הוא זה שאין לכם עוד מקום בבטן.

קורס בישול

אוכל רחוב

בקווסאן תמצאו בכל רגע נתון דוכן אוכל על גלגלים. אם זה פירות טריים שמקלפים על המקום ומגישים בשקיות ניילון מבריקות או דוכן של סטיקיי-רייס עם מנגו – מנה מתוקה שחובה לטעום כשמגיעים לתאילנד. בערב צצות אינספור עגלות פאד-תאי. 3 דקות, 30 באט ויש לכם מנת רחוב מסורתית וטעימה. כמובן שניתן לבקש ללא ביצה, בשר או רוטב דגים. מנה מושלמת למאנצ׳ הלילי שכנאה לא תצליחו להתחמק ממנו. המלצה שלי – חפשו את הדוכנים שיש סביבם הרבה אנשים כך תדעו שהאוכל מתחלף בתדירות גבוה ושהוא לא עמד הרבה זמן בחוץ.

אוכל רחוב

גם אתם רוצים להמליץ על מקומות? צרו איתנו קשר

עוד כתבות על מקומות אחרים בעולם »

[articles]

שתפי:

השאירי תגובה

דילוג לתוכן