הבורגול מחליף האורז מהגרסה הקלאסית של המתכון והדלעת המתקתקה מצטרפת לחגיגה. התבשיל מהווה חלבון מלא ומספק ארוחה מלאה, מזינה וטעימה.
מצרכים
חצי כוס עדשים שחורות שהושרו כחצי שעה לפחות במים
כוס בורגול שהושרתה במים כשעה
בצל בינוני חתוך לעיגולים
כוס קוביות דלעת
3 כפות שמן קנולה
1½ כמון
פלפל ומלח
2 כוסות מים
הוראות הכנה
1. טגנו את הבצל במחבת גדולה או סיר על אש בינונית/נמוכה כ-15-20 דקות עד שמתחיל להתקרמל והופך לחום.אם אתם רואים שהבצל מתחיל להחרך טרם זמנו פשוט הוסיפו לסיר כף מים והמשיכו בבישול.
2. סננו היטב את העדשים והבורגול מהנוזלים.
3. כשהבצל מוכן הכניסו למחבת את הדלעת והכמון, ערבבו את החומרים יחד והמשיכו בבישול כ-5 דקות
4. הוסיפו לסיר את הבורגול והעדשים תבלו בפלפל ומלח וערבבו. הוסיפו 2 כוסות מים כסו את הסיר ובשלו כ-25 דקות עד שהבורגול והעדשים מתרככים וסופגים את כל הנוזלים.
[printfriendly]
1 תגובה
אפשר להכין את זה על קינואה במקום בורגול?