טימין לימוני הוא אחד מעשבי התיבול האהובים עליי. הוא מעט חמקמק – אפשר לפעמים למצוא אותו בשווקים, אבל מה שאני אוהבת לעשות זה לקנות עציץ קטן במשתלה כשהוא בעונה (נראה לי שזה עכשיו בערך) וככה, כל עוד אני מצליחה לא לרצוח את הצמח בדם קר, יש לי טימין לימוני בהישג יד. טעמו חמצמץ-מריר ומזכיר גרידת לימון, ואפשר להשתמש בעלים הירקרקים-צהבהבים הקטנים בשביל לרענן כמעט כל מאכל – נסו אותו בסלט טאבולי למשל, או על פסטה עם שמן זית. כאן החלטתי לקחת אותו דווקא לכיוון המתוק.

רכיבים: (כ-8 מאפינס)
1/2 1 כוסות קמח חיטה מלאה
3/4 כוס קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי (בערך מיץ של תפוז אחד)
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל, או זרעים מחצי תרמיל וניל
3 כפות שמן קוקוס מומס (שמן הקוקוס מומלץ בשביל הטעם, אבל אם אין ניתן להחליף אותו בשמן קנולה)
2/3 כוס רסק תפוחים
2 כפות עלי טימין לימוני קצוצים דק
הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את כל הרכיבים היבשים בקערה גדולה: הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה והקינמון.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים.
בעזרת כף, מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס (אני אוהבת לרפד את שלי במנג'טים מסיליקון).
אופים 22-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
מומלץ להגיש את המאפינס כשהם חמימים, עם מעט ריבה טובה.
