המרכיבים
סלסלת פטריות שמפיניון
כוס קמח חומוס
כוס קמח עדשים אדומות
חצי כוס קמח סויה
כף קמח טף בהיר
כף קמח טפיוקה (או קורנפלור)
כ3 כוסות מים או עד בלילה דלילה
פטרוזיליה קצוצה
כמון, מלח, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל
גזר קטן מגורר בפומפייה
כף שמן זית
כפית תה ירוק מאצ'ה (לא חובה)
כף זרעי צ'יה (לא חובה)
אופן ההכנה
מערבבים את הקמחים עם המים, מטגנים את הפטריות במעט שמן זית ומוסיפים לבלילה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לאיחוד. נותנים לתערובת לנוח בזמן שמשמנים שקעים בתבניות מאפינס ומחממים תנור ל-180 טורבו.
מערבבים ויוצקים מהתערובת לתבניות עד הסוף (יוצאים כ18 מאפינס),מפזרים מעט צנוברים על כל מאפין. אופים כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפין.
בתיאבון!
שתפי:
2 תגובות
האם ניתן לוותר על קמח הסויה (יש לנו אלרגית לסויה במשפחה) וקמח הטף (כי אין לי בבית) ואם כן במה להמיר?
בהחלט אפשר ענבל.
במקום קמח הסויה, תוסיפי עוד מקמח העדשים או החומוס,
ובמקום קמח הטף אפשר קמח אורז או כל קמח דגן אחר (אפילו קמח חיטה – אך אז זה יכיל גלוטן)