מאפינס

המתכון הזה, זה הניסיון (הראשון) שלי להכין סופגניות לחנוכה. לא התחשק לי להתחיל לטגן, אז חשבתי שיהיה נחמד למצוא מתכון לסופגניות אפויות. חיפשתי מתכון שיהיה קל להכנה, ומצאתי משהו שנראה מבטיח, אבל כל קשר בין מה שיצא לבין סופגניה הוא מקרי בהחלט. החיפושים אחר מתכון קליל לסופגניות עוד בעיצומו, אבל בנתיים אפשר להסתפק במתכון קל ומאוד טעים למאפינס חביב.

מצרכים

ליבשים:
1 כוס קמח לבן
½ כוס סוכר (אני השתמשתי בסוכר חום)
½1 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח
¼ כפית אגוז מוסקט
¼ כפית קינמון

לרטובים:
½ כוס חלב סויה (אני השתמשתי באלפרו האדום)
½ כפית חומץ, אני השתמשתי בחומץ רגיל
½ כפית תמצית וניל
2 כפות רסק תפוחים לא ממותק
50 גרם מחמאה

למילוי:
ריבה, למי שלא אוהב ריבה, יכול לנסות ממרח שוקולד או ממרח לוטוס

לקישוט:
אבקת אפיה

אופן ההכנה

מעררבבים בקערה קטנה את כל החומרים היבשים.
בקערה או בסיר גדול יותר מערבבים את כל החומרים הרטובים ומחממים על אש נמוכה, ישירות או בבאן מרי, עד שהמחמאה מתרככת. מערבים היטב תוך כדי.
מוסיפים את תערובת היבשים אל תערובת הרטובים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מניחים מעט מהתערובת בתוך שקעים של תבנית קאפקייק מעל מניחים בעזרת כפית מעט ריבה ומכסים שוב עם מעט מהתערובת.
אופים בחום בינוני של 180 מעלות לכ-12 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן