מאפינס עדשים אדומות

של מיכל דינר

מאפינס מקמח עדשים, בצל, גזר ופטריות
מאפינס מקמח עדשים אדומות, בצל, גזר ופטריות.

מצרכים

בצל גדול קצוץ
גזר גדול מגורר דק
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
כוס קמח עדשים אדומות
חצי כוס קמח סורגום (דורה)
תבלינים: מלח ים, פלפל גרוס, מלח סלרי
כף אבקת מרק בצל
חופן צנוברים טבעיים לקישוט

הוראות הכנה

במחבת מטגנים את הבצל, הפטריות והגזר במעט שמן זית.
ממיסים כף אבקת מרק בצל בחצי כוס מים רותחים, מוסיפים למחבת, ומערבבים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה מערבבים היטב את הקמחים ביחד עם כוס וחצי מים פושרים. מערבבים היטב עד שאין גושים.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.
משמנים תבנית מאפינס ויוצקים ללתוכה מהתערובת. (אפשר למלא עד הסוף, הם אינם תופחים).
מפזרים מעט צנוברים מעל כל מאפין.
מכניסים לתנור לכרבע שעה, עד שהמאפינס מתייצבים ומשחימים מעט.
מוציאים מהתנור, ממתינים להתקררות ושולפים את המאפינס.
אוכלים בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה