מאפינס דלעת, חמוציות ושוקולד

כן. הדבר הזה מבוסס על ירק תמים ונחמד שמעולם לא הזיק לאף אחד.

ותודו שאתם מפנטזים על אחד כזה עכשיו. למי אכפת שהוא עשוי מרכיבים בריאים כמו דלעת, קמח מלא, אגוזי מלך וחמוציות אורגניות… ואז מה אם אין בו טיפת שמן? הוא יפה-יפה וכל כך ריחני. אתם מחזיקים אותו ביד ומרגישים איך הוא עדיין קצת חמים מהתנור. אתם לוקחים ביס גדול ומרגישים על הלשון את המרקם האוורירי… את השוקולד העשיר והנוזלי שיוצר קונטרסט נפלא עם החמוציות… או, החמוציות…

אה, רגע, בעצם עדיין לא הכנתם לעצמכם כזה.

טוב נו. אז למה אתם מחכים?

רכיבים: (ל-10 מאפינס)

כ-2 כוסות קוביות דלעת

1/2 כוס סילאן – כדאי לבחור כזה שעשוי מ-100% תמרים בלי תוספות סוכר ושטויות אחרות, ולו רק מהסיבה שלהוסיף סוכר לתמרים זה הדבר הכי הזוי בעולם.

1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז, לא ממותק

כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח חיטה מלאה

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

כפית קינמון

50 גרם שוקולד מריר, רצוי 70% מוצקי קקאו (ספלנדיד של עלית ו-Excellence של לינדט טבעוניים. לגבי אחרים, צריך לבדוק שהם לא מכילים רכיבי חלב)

1/2 כוס חמוציות מיובשות – חפשו כאלה שהן אורגניות/טבעיות, בעלות צבע כהה. אל תתפתו לצבע האדום הבוהק של אחיותיהן המאופרות מהסופרמרקט – הן מפוצצות בסוכר, צבעי מאכל והשד-יודע-מה. בחנויות הטבע, ולפעמים בדוכני הפירות היבשים בשווקים, ניתן להשיג כאלה שממותקות ברכז תפוחים.

1/2 כוס אגוזי מלך

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבניות מאפינס בתבניות סיליקון או במנג'טים מנייר.

מבשלים את קוביות הדלעת במים רותחים עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים היטב ומועכים לפירה. מודדים כוס אחת מהמחית – בזה נשתמש למתכון. (אם יש שאריות, שמרו אותן למרק כתום או להעשרת רוטב כלשהו.)

מעבירים את מחית הדלעת לקערה קטנה. מוסיפים את הסילאן, חלב הסויה ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

קוצצים גס את השוקולד ואת אגוזי המלך.

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. מוסיפים את השוקולד, החמוציות והאגוזים ומערבבים.

שופכים את התערובת הנוזלית לתוך התערובת היבשה ומערבבים מעט ליצירת בלילה. בעזרת כף או מצקת, מוזגים את הבלילה לתבניות המאפינס.

אופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן