מאפינס בננה

התחשק לי להכין משהו הבוקר. נזכרתי שיש עוגת בננות עם שוקולד צ׳יפס שהכנתי מזמן, שלא קיבלה את התהילה שלה (והיא מעולה, אגב). החלטתי לקחת את המתכון ההוא, לשנות טיפה, להפוך אותו למאפינס קטנים וחמודים שהרבה יותר כיף לאכול. ויצא מתכון פצצה. הנה הוא. תיהנו!

מצרכים לכ-14 מאפינס

יבשים:
½1 כוסות קמח
לגירסה ללא גלוטן: 1 כוס קמח תמי + ½ כוס קמח קונדיטור
¾ כוס סוכר
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון

רטובים:
3 בננות בשלות (מרוסקות על צלחת בעזרת החלק האחורי של מזלג)
1 כוס חלב סויה (אני השתמשתי בחלב סויה בטעם וניל)
¼ כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 חפיסת שוקולד מריר קצוצה או שוקולד צ׳יפס בכמות שאוהבים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הבננות, חלב סויה, שמן, ותמצית וניל. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את השוקולד.
מחלקים את הבלילה באופן שווה לתבניות מאפינס משומנות מעט ואופים במשך כ-20 דקות עד שהמאפינס משחימים או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים, ומקשטים עם אבקת סוכר.

תודה לקטי שניסתה את הגירסה ללא גלוטן, ודיווחה 🙂

בתיאבון.

Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

20 תגובות

קטי 27/02/2015 - 21:47

פשוט וואו!
הכנתי היום ויצא מדהים!!!!! תודה על המתכון הנפלא!
הכנתי בגרסה ללא גלוטן= 1 כוס קמח תמי+ 0.5 כוס קמח קונדיטור (כדי שלא ייצא "כבד" מידי).

הגיבי
תיאבון בריא 28/02/2015 - 07:54

קטי! מעולה. כיף לשמוע. אוסיף את השינוי שלך, כאופציה ל-ללא גלוטן! תודה!

הגיבי
דין 15/08/2015 - 10:32

נשמע מתכון מעולה!רוצה לנסות אותו היום..אפשר להישתמש בקמח מלא או כוסמין?

הגיבי
תיאבון בריא 15/08/2015 - 10:43

היי. לא ניסיתי, אבל נראה שאפשר. חפשי מתכונים אחרים של מאפינס שמשתמשים בקמח כזה. או שתשימי לב לבלילה, כי קמחים כאלה נוטים לספוח יותר נוזל מהקמח הלבן.

הגיבי
גלעד 19/06/2020 - 14:02

ניסיתי עם כוסמין מלא, עבד מעולה

הגיבי
שרון 07/06/2016 - 19:16

אחד המאפינס הכי מוצלחים בז'אנר, אם לא ה !! הילדים מתחננים כבר שבוע שאכין שוב… מעולה !!

הגיבי
תיאבון בריא 07/06/2016 - 19:35

היי שרון 🙂 איזה כיף לשמוע! שמחה שאת נהנית, והילדים במיוחד!

הגיבי
עדי 08/06/2016 - 21:51

הי, אני מכינה את המאפינס באופן קבוע ויוצא מדהים!!
רציתי לדעת אם יצא לך להכין עם פירות אחרים או תוספות אחרות חוץ מבננה.
תודה.

הגיבי
תיאבון בריא 08/06/2016 - 22:08

היי עדי. לא יצא לי לנסות עם פרי אחר. הבננות עוזרות כאן לייצוב של המאפינס. אם בא לך להחליף אותם, נסי לשים במקומן 113 גרם רסק תפוחים לא ממותק (גביע קטן) ואז להוסיף מלמעלה פרי כמו אגס או שזיף או משמש. או לגלען דובדבנים ולערבב את הבלילה, גם אוכלניות יכולות לתת שילוב מעניין. רק חייבת לציין של אניסיתי את זה ללא הבננות אז אני לא מבטיחה שייצא מושלם 🙂
הכנתי עוגה אחרת עם דובדבנים דומה מאוד. את יכולה לראות את המתכון כאן.

הגיבי
רחלי 27/07/2016 - 10:35

מתכון מעולה. עשיתי במכשיר קייקפופס.
טעים טעים

הגיבי
שני 07/11/2016 - 21:24

לא צריך ביצים?

הגיבי
תיאבון בריא 08/11/2016 - 12:53

לא 🙂 הבננות מספיקות במקרה הזה.

הגיבי
שני 16/04/2020 - 15:16

כמה קלוריות

הגיבי
מיכל 19/09/2017 - 12:41

היי, האם אפשר בגרסה ללא גלוטן להכין רק עם עם קמח קונדיטור?
תודה.

הגיבי
תיאבון בריא 25/09/2017 - 10:29

לדעתי כן. אך לא ניסיתי בעצמי.

הגיבי
ורד ארבל 26/02/2018 - 10:14

האם אפשר להמיר את חלב הסוריה בחלב אורז או ש"ש?

הגיבי
תיאבון בריא 27/02/2018 - 20:00

בטח. אין בעיה

הגיבי
אודי 31/03/2018 - 17:50

יש עוד קמחים שמתאימים לזה כתחליף לאלו המוזכרים פה ללא גלוטן?

הגיבי
חן 08/05/2019 - 08:01

יצא מדהים
עם חצי מכמות הסוכר
קמח שר ( ללא גלוטן)
וחלב שקדים

תודה!!!

הגיבי
תיאבון בריא 12/05/2019 - 21:05

שמחה לשמוע! תודה שחזרת לדווח 🙂

הגיבי

השאירי תגובה