את הטריק המגניב למאפה השאלתי מאהרוני. את המילוי של גבינת טופו, גיליתי בסדנת הבישול המצויינת של אורי שביט. שילוב של שניהם יצר מתכון חמוד ומגניב, ויותר חשוב טעים. אפשר למלא את עלי הפילו כמעט בכל דבר שמתחשק. הכנתי אותו כבר עם גבינה מתוקה, עם פטריות ותירס ואפילו עם תערובת של תפוחים וקינמון. כל השילובים שאתם אוהבים ייצאו מעולה. נסו גם אתם!
מצרכים
למאפה עצמו:
5 עלי פילו (חתוכים לריבועים)
תרסיס שמן או ממש מעט שמן לשימון המחבת
לגבינה:
כ-300 גרם טופו (עדיף רך)
1 כף שמן זית, או יותר, לפי הטעם
מיץ מחצי לימון, או יותר, לפי הטעם
מלח ופלפל
צרור עלי שמיר או בזיליקום
חופן עגבניות מיובשות מושרות במים חמים לכ-15 דקות.
אופן ההכנה
מפשירים עלי פילו לילה במקרר או לפחות שעתיים בטמפרטורת החדר. מחכים שיפשירו לגמרי.
מכינים את הגבינה:
חותכים את הטופו לחתיכות בינוניות-קטנות (לעזור מעבד מזון) טוחנים את הטופו יחד עם השמן ומיץ הלימון עד שנהיית עיסה אחידה. אפשר להוסיף מעט (ממש מעט) מים או שמן כדי לגרום לתערובת להיות חלקה יותר.
מוסיפים את השמיר ואת העגבניות המיובשות למעבד המזון וטוחנים עוד דקה או שתיים, עד שהתערובת אחידה.
טועמים ומתקנים טעמים.
הכנת המאפה:
משמנים מחבת נון-סטיק (חשוב), במעט שמן (עדיף תרסיס) ומניחים עליה עלה פילו אחד כך שהשוליים יגלשו מהמחבת, מפזרים עליו מעט מלח או מעט פלפל שחור גרוס. כך עושים עם עוד 3 דפים של פילו (בסה״כ 4 דפים).
מניחים את תערובת הגבינה על הבצק ומכסים בעלה נוסף. את השוליים שנותרו מקפלים מעל עד שהכל מכוסה יפה, מרססים בעוד מעט שמן.
את המחבת מניחים על האש לכחמש דקות עד שהצד התחתון משחים. בעזרת צלחת הופכים את המחבת וקולים גם את הצד השני של המאפה עד שמשחים קלות.
אפשר לשמור במקרר (לא לארוך זמן) ולחמם לפני ההגשה כמה דקות במחבת או בתנור.
בתיאבון!