מאפה אורז מלא עם פקאנים וגוג'י-ברי

של מיכל דינר

מאפה אורז מלא עם פקאנים וגוג'י-ברי

מאפה אורז מלא עם פקאנים וגוג'י-ברי ללא גלוטן.

מרכיבים

2 כוסות אורז מלא עגול
כ-כוס וחצי מים
2 כפיות מלח שולחן שטוחות
כרבע כוס גרעיני חמניה טבעיים
חצי כוס גוג'י-ברי
רבע כוס פקאנים טבעיים, קצוצים/שבורים
מלח גס או מלח ים אטלנטי לפי הטעם

אופן ההכנה

שוטפים את האורז המלא היטב ובוררים.
משרים בקערה עם הרבה מים למשך הלילה.
מסננים את המים ושמים את האורז בבלנדר, מוסיפים ככוס מים טריים ומבלנדרים בפולסים.
יש להגיע למרקם טחינתי, לכן מוסיפים עוד מים עד שמגיעים למרקם כזה.
מניחים את התערובת בקערה, מכסים במגבת מטבח לכ3-6 שעות.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומחממים תנור ל180 מעלות, טורבו.
מוסיפים לתערובת את המלח, הגרעינים והגוג'י ברי, מערבבים ויוצקים לתבניות.
מפזרים מעל מעט מלח גס ופקאנים שבורים
אופים כשעה, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפה.
מוציאים מהתנור, מחכים להתקררות, מוציאים מהתבניות וחותכים לפרוסות.
ניתן לאכול בטמפרטורת החדר, או לחמם לכ10 שניות במיקרוגל לפני האכילה.
לאחסן בכלי אטום, על השיש או במקרר.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה