מתכונים ללחמים

לחמניות תירס

לחמניות תירס

חיפשתי מתכון פשוט שיהיה לי נוח להכין לאדם החמוד בן השנה. לחמניות שיהיה לי נוח להגיש אותן ושיהיו טעימות לכולם. זכרתי שיש מתכון מוצלח מאוד לנופר יערי ״לחמניות ביס עם הפתעה״ שהכנתי פעם והיו טעימות וקלות להכנה.
מכיוון שבסופר לא מצאתי גבינת טופוטי, נאלתי לאלתר. בהשראת נופר הכנתי את הלחמניות בשתי גרסאות עם תירס, ובסגנון פיצה – הן יצאו רכות וטעימות.

מצרכים

350 גרם קמח תופח
350 גרם גבינה לבנה טבעונית, השתמשתי בגבינת הסויה של תנובה
½ כוס שמן
1 כפית מלח
¼ כוס מים
גרעיני תירס מופשרים – הכמות היא משתנה לפי מה שאוהבים. השתמשתי בערך בכ-150 גרם

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים הרטובים, ולקערה קטנה מנפים את הקמח (לא חובה לנפות) ומוסיפים מלח. מאחדים את שתי הקערות עד ליצירת בצק ואז מוסיפים את התירס ומערבבים. לא חייבים להכין את הבצק בשתי קערות, אפשר גם לערבב הכל יחד. הבצק ייצא גמיש ודביק, וזה בסדר. מרטיבים את הידים (כדאי להכין קערה עם מים שתהיה קרובה אליכם) ויוצרים כדורים, בגודל שרוצים (הם תופחים מעט). אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות או עד שהלחמניות יוצאות קשות מבחוץ ומוכנות מבפנים/או עד שמשחימות, אך זהירות לא לייבש אותן. (מתחילים באפייה של 15 דקות, בודקים, ואז עוד 10, בודקים וכן הלאה).

מחכים שיתקררו טיפה ואפשר להגיש ולאכול.
בתיאבון!

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה