ידוע שההנחייה לבצק שמרים , היא לישה של כ-10 דקות אך לא במקרה הזה. במתכון שלפניכם נדרשת לישה מינימאלית ובנוסף טמון כאן סוד קטן שאותו למדתי מהאופה הביתית עדה כהן: הוספת כמות ניכרת של שמן זית לבצק, והתוצאה: אוורירית ביותר.
לחמניות כוסמין רכות כענן:
מצרכים
640 מ"ל מים פושרים
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
2 כפות שטוחות סוכר קנים {או אחר}
1 ק"ג קמח כוסמין לבן אורגני
2 כפיות שטוחות מלח ההימלאיה וורוד דק
¾ כוס חד פעמית של שתיה קרה שמן זית כתית מעולה
לקישוט: מעט פרג טחון טרי ושומשום
אופן ההכנה
1.להכניס לקערה גדולה את המים, השמרים והסוכר, ולערבב.
להוסיף את כל הקמח, לפזר מעל את מלח, להוסיף את השמן ולערבב תחילה בעזרת כף.
ללוש במהירות לבצק דביק מאד. כל התהליך אמור להימשך כדקה וחצי עד שתיים.
2. לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה ל-20 דקות.
3. ללוש כדקה בידיים משומנות, למרוח כף שמן זית על כל פני הבצק, לכסות שוב בניילון נצמד ולהניח לתפיחה כשעה במקום חמים.
4. לרפד 2 תבניות גדולות של התנור בנייר אפייה ולשמן בשכבה דקה של שמן.
5. בידיים משומנות ליצור 18 כדורים, לעגל אותם ללחמניות להניחן בתוך התבנית ולהשאיר מרווח בין כל לחמניה. לשטח אותן מעט בעזרת הידיים ולפזר פרג או שומשום.
6. לכסות בנייר אפייה ולהניח לתפיחה כ-20 דקות.
7. לחמם תנור לחום של 200 בתוכנית טורבו.
8.לפני הכניסה לתנור, למרוח מעט שמן זית על כל לחמניה {בעזרת מברשת סיליקון} ולהכניס לתנור החם. לאפות כ-10-12 דקות או עד שמזהיב.
9. מיד בתום האפיה, יש להוציא את התבנית מהתנור, להניח מעל הלחמניות נייר אפייה ומעליו מגבת שתעטוף את התבנית. פעולה זו לוכדת את הלחות פנימה ותורמת לרכות.
כשהלחמניות מתקררות, יש לאחסן בשקית אטומה, ובמידה ורוצים להקפיא, זה הזמן המתאים.
בתיאבון!
21 תגובות
הכנתי הרגע את הלחמניות בדיוק לפי המתכון!
יצאו מדהימות, טעימות, קלילות אווריריות..מושלם!!!!!
היי תהילה!
איזה יופי שאהבת ותודה על התגובה הנעימה!
חני.
אפשר בתנור לא טורבו ?
היי ציפי!
הכוונה היא לתנור אפייה רגיל, כאשר מכוונים אותו לתכנית טורבו.
במידה ואין בתנור שלך תכנית כזאת, תאפי בתכנית אפייה רגילה {חום תחתון ועליון]
אך במקרה הזה, משך האפייה יתארך ויהייה צורך בהשגחה.
בהצלחה!
בטעות הכנתי מקמח כןסמין מלא , נשארתי בדיוק עם אותו מתכון ( זמן הטפחה ארוך בחצי שעה) יצא מושלם!!
תודה רבה על המתכון
הכנתי את המתכון עם מספר שינויים ויצא ממש טעים! טרפו את החלות ואת השאר הקפאתי.
ללחם יש טעם טוב ממש!
השינויים שעשיתי:
החלפתי בערך 2 כוסות מהקמח בקמת שיבולת שועל וצ׳יה טחונה.
ערבבתי שמן זית ושמן זרעי ענבים.
הוספתי מלא אגוזים לבצק.
יצא שהתפחתי יותר ממה שהומלץ וזה היה אוורירי מאד.
הכנתי חלות ואפיתי בתנור ל 25-30 דקות.
לגבי השמרים: לתחושתי אפשר להשתמש בפחות או להחליף במחמצת. איך ממירים? כמה שמרים מול כמה מחמצת?
תודה על מתכון מנצח!
היי דניאל!
אכן הבצק מקבל באהבה תוספות למיניהן
והשיבולת שועל והצ'יה הוסיפו סיבים שזה מצויין.
לגבי השמרים: לכל ק"ג קמח, אני מוסיפה 2 כפות ממש שטוחות של שמרים יבשים, אם כי בקיץ
אני מוצאת שיש צורך להפחית מעט ואז הכמות היא: אחת ו4\3 כפות שטוחות לכל ק"ג של קמח.
בנוגע למחמצת, לא עובדת איתו.
תודה ששיתפת ושמחה שאהבת.
זה יצא טעים ואורירי גם עם קמח כוסמין מלא?
היי עינת!
ניסיתי עם קמח כוסמין 70% מלא ועדיין הלחמניות יצאו אווריריות, אם כי קצת פחות
מאלה העשויות מכוסמין לבן.
אם תכיני מקמח כוסמין מלא, אשמח אם תעדכני איך יצא.
הכנתי עם כוסמין 80%
יצא הכי טעים שיש!!!
אני ערבבתי במיקסר
לפי המתכון – זה אמור להיות לישה ידנית?
כמו כן פעם הבא אני רוצה להכפיל כמות, אפשרי ביד?….
היי לאה!
כן, אני הכנתי ללא מיקסר.
בבצק הזה הלישה קצרה מהרגיל,
כך שההכנה קלה.
היום אני כבר מכינה עם קמח 70% מלא,
ואכן יוצא מעולה.
תודה על תגובתך!
הכנתי עם 100% קמח כוסמין מלא במיקסר, עם פחות מחצי כוס שמן זית, עם מלח רגיל, ועם "כמו סוכר" במקום סוכר רגיל . הארכתי את שתי ההתפחות בכעשרים דקות נוספות מכיוון שהיה קר.
הלחמניות יצאו רכות וטעימות. הכיסוי של הלחמניות בנייר אפיה ומגבת מיד כשיוצאות מהתנור גאוני.
תודה רבה על מתכון מצוין ובריא.
מרין, משמח שמצאת את הדרך המתאימה עבורך, ואיזה כייף שאהבת את התוצאה.
תודה על תגובתך.
תוכלי לרשום בבקשה כמויות ומידות עבור חצי קילו קמח? (חצי מהכמות)
תודה! מרין
מרין, לבקשתך:
320 מ"ל מים פושרים
1 כף שטוחה שמרים יבשים
1 כף סוכר
חצי ק"ג קמח כוסמין
1 כפית שטוחה מלח הימלאייה
רבע כוס שמן זית, לפי מידת כוס זכוכית סטנדרטית
בנפח 240 מ"ל. {במתכון המקורי מצויינת כמות השמן ע"פ מידת כוס שקופה
חד פעמית}
אגב, מוזמנת להציץ בדף שלי, מישהי הכינה את הלחמניות ודיווחה על הצלחה.
היי. כוס המדידה הזכוכית למדידת השמן בה גם משתמשים למדידת הקמח והמים?
או שאם אני משתמשת בכוס חד פעמית לשתייה קרה למדידת הקמח אז באותה הכוס אני מודדת גם את שאר המצרכים?
תודה, אפשר קישור? אני לא מוצאת את הדף.
הכנתי עפי המתכון בדיוק יצא פשוט מושלם! תודה רבה
היי יפעת!
הקמח והמים נמדדים בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ"ל.
את יכולה להשתמש באותה הכוס למדידת השמן, ובמקרה הזה יש
למדוד חצי כוס. {במקום 4\3 בכוס חד פעמית}
היי מרין, לבקשתך הקישור:
https://www.facebook.com/margolin33/posts/2312529235508070
שירלי,
משמח לשמוח שאהבת ותודה שחזרת לעדכן.