לביבות תפוחי אדמה וגזר

של מיכל דינר

לביבות תפוחי אדמה אפויות

לביבות תפוחי אדמה וגזר, אפויות. ללא גלוטן.

מרכיבים

בצל גדול קצוץ קטן
תפוח אדמה קלוף ומבושל
6 תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה
גזר קטן בקליפתו
מלח ומוסקט טחון לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להתרככות.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
את תפוח האדמה המבושל מועכים לפירה, ואת הגזר מגררים דק דק בפומפייה הכי דקה
מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה
מניחים נייר אפייה על תבנית, ומשמנים אותה בשמן זית בעזרת מברשת סיליקון.
בעזרת רינג, יוצרים לביבות בגובה הרצוי.
אופים ל3/4 שעה, תוך כדי השגחה, עד להשחמה קלה של הלביבות.
מכבים את התנור ומשאירים כרבע שעה בתנור הסגור עם האדים.
מוציאים את התבנית ומחכים להתקררות קלה. שולפים את הלביבות, מגישים, אוכלים ונהנים!

בתיאבון!

Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה