צהוב של סוף קיץ
אז אמנם אנחנו כבר יותר בתחילת הסתיו מאשר סוף קיץ אבל עדיין, בנזוגי שיחיה, חזר מהשוק האורגני עם 4 קלחי תירס משגעים וחיפשנו משהו מהיר לבראנץ' של יום חופש אז עשינו אחד ועוד אחד – ויצא המתכון הפשוט והנהדר הזה. אפשר להשתמש בשבילו בכל תירס שתרצו – משומר, קפוא, משובט מהסופר, אבל הכי הכי, תירס אורגני מתוק שמתפצפץ בפה בניגודיות נפלאה ללביבה הפיקנטית שמקיפה אותו. קמח התירס מוסיף קראנצ'יות כיפית וקמח החומוס, הפלא הגדול של המטבח הטבעוני, משמש כתחליף לביצים.
מצרכים לכ-12 לביבות גדולות
2 קלחי תירס טרי
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1/2 זר כוסברה קצוץ
5 כפות נדיבות של קמח תירס בטחינה גסה
3/4 – 1/2 כוס קמח חומוס
2 כפות קמח אורז מלא (אפשר גם עם כוסמין או לוותר לגמרי)
אורגנו טרי קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
פלפל שאטה יבש – למי שרוצה להוסיף מעט חריפות
אופן ההכנה
שמים את הקלחים בסיר עם מעט מים בתחתית ומאדים עד שהוא מוכן (צבע צהוב עמוק). זה קורה מהר, גג 10 דקות. כשהוא מבושל, מורידים עם סכין את הגרעינים. מניחים בקערה ומוסיפים בצלים ירוקים פרוסים, כוסברה ואורגנו קצוצים, קמח תירס, קמח אורז, פלפל שחור ומלח בנדיבות (התיבול מתעמעם כשהלביבה מוכנה) ושאטה. בקערה קטנה מערבבים, עדיף עם מטרפה, את קמח החומוס בכמות שווה של מים. לערבב היטב, יש לו נטייה לגושים. התערובת צריכה להיות לא דלילה אבל נוזלית יחסית ואם היא סמיכה מדי, דללו בעוד מים. קמח החומוס הוא מה שמחבר בין כל המרכיבים אז אם אתם מרגישים שחסר עוד חומר מחבר, הוסיפו עוד כף או שתיים של קמח חומוס ומים. מעלים מחבת נון סטיק על אש גבוהה וכשהיא מתחממת, מנמיכים את האש. אני בדרך כלל נמנעת מלטגן בשמן אבל הלביבות האלה אוהבות מעט שומן אז שמים כפית, זה מספיק, של שמן (זית או אחר) במחבת לפני כל סבב קציצות. את הלביבות האלה אי אפשר לעצב ביד אז שמים כף גדושה של התערובת ומעצבים עם גב הכף לצורה והגודל הרצויים. מטגנים על אש קטנה עד השחמה. הופכים ומשחימים את הצד השני. וזהו. טעים טעים עם סלסת עגבניות, בצל וכוסברה וטחינה בצד.
בתיאבון!
2 תגובות
מתכון טעים כתיבה יפה חשק ענק טעים טעים תודה תודה עשה לי את היום וגרם לי להבין מה אוכל הערב.יש.
תירס בשימורים, כמה זה יוצא שצריך?