מתכונים למנות עיקריות

לביבות תירס ובצל ירוק

אני קצת באובססיית לביבות בזמן האחרון. אף פעם לא ממש התעמקתי בהן קודם, ופתאום קלטתי שיש כאן אינסוף אפשרויות טעימות וכיפיות, הן קלות ומהירות להכנה, ואם אופים במקום לטגן, הן גם משביעות וגם דלות-שומן. אני אוהבת להכין נאגלה שמספיקה לי לכמה ארוחות. זה אף פעם לא בקטע של “אוף, צריך לגמור את השאריות מהמקרר לפני שאפשר להכין משהו חדש”, אלא יותר בקטע של “יאי, נשארו עוד לביבות!” אז בתקווה שגם אתם מרגישים ככה, הנה לביבות חביבות במיוחד, בצבע חמים ויפה.

רכיבים: (12-14 לביבות)

1/2 1 כוסות גרעיני תירס מבושלים – כמו שאמרתי לא מזמן, אני מעדיפה את הטעם של הקפואים, אבל אפשר להשתמש גם בשימורים אם מסננים היטב.

1 כוס קמח תירס צוהב

1/2 כוס קמח חיטה מלאה

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

5 בצלים ירוקים, פרוסים דק

3/4 כוס חלב סויה או חלב אורז, ללא תוספת מלח או סוכר

2 כפות חרדל צהוב

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף שומשום שחור (אופציונלי, דקורטיבי בעיקר)

מעט שמן להברשה

להגשה:

רוטב צ’ילי מתוק

הכנה:

שומרים 1/2 כוס גרעיני תירס בצד, ואת השאר (כוס אחת) טוחנים במעבד מזון.

מעבירים את התירס הטחון לקערה ומערבבים עם כל שאר החומרים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים את הנייר במעט שמן. בעזרת שתי כפות, יוצרים לביבות על התבנית.

אופים כ-15 דקות.

מגישים חם עם רוטב צ’ילי מתוק.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה