מצרכים
כוס וחצי עדשים כתומות שטופות ומסוננות
2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות
בצל קצוץ מטוגן
2 כפות שיבולת שועל אינסטנט
2 כפות קמח חומוס
כף פירורי לחם
כף פטרוזיליה מיובשת
תבלינים: מלח ים, פלפל גרוס, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, כוסברה מיובשת ובהרט לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים, כרבע שעה עד ריכוך ומסננים. מעבירים לקערה.
מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים, עד ריכוך ומסננים. מועכים לפירה ומעבירים לקערה עם העדשים.
4. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, שיבולת השועל, קמח החומוס, פירורי הלחם והתבלינים.
מערבבים הכל יחד ידנית בעזרת כף.
משמנים נייר אפייה בתבנית, יוצרים לביבות בעזרת ידיים רטובות ומסדרים על נייר האפייה.
אופים ב180 מעלות טורבו עד השחמה קלה (כ20 דקות, תלוי בתנור)
מוציאים מהתנור, מחכים להתקררות ומגישים.
*אפשר גם לטגן במחבת, עם מעט שמן זית, עד להשחמה קלה מ2 הצדדים.
בתיאבון!