לביבות אפונה יבשה אפויות

של מיכל דינר

לביבות אפונה יבשה אפויות

מרכיבים

כוס אפונה יבשה, מושרית ללילה בהרבה מים, מסוננת.
בצל גדול קצוץ קטן
2 שיני שום קצוצות
קישוא מגורר בפומפייה
גזר מגורר בפומפייה
ענף סלרי ללא העלים, קצוץ
עלי פטרוזיליה מ5 ענפים קצוצים
כוס מים
כוס פירורי קורנפלקס ללא גלוטן (אפשר פירורי לחם רגילים במקום)
חצי כוס קמח כוסמת
חצי כוס קמח תורמוס
2 כפות שמן זית כתית מעולה
חצי כפית כמון טחון, לפי הטעם
חצי כפית פפריקה מתוקה, לפי הטעם
חצי כפית מוסקט טחון, לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

טוחנים את כל המרכיבים חוץ מהקמחים, השמן והתבלינים, בבלנדר או מעבד מזון.
מעבירים לקערה ומערבבים ידנית עם הקמחים, השמן והתבלינים, אפשר לטעום ולתקן תיבול.
מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
יוצרים לביבות בכפות הידיים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
מושחים מעט שמן זית בעזרת מברשת סיליקון כל לביבה.
אופים כ-1/2 – 3/4 שעה בתנור, עד שהלביבות משחימות מעט.
מוציאים להתקררות והתייצבות, ומגישים.
* ניתן גם לטגן את הלביבות במעט שמן זית. אם מטגנים משתמשים ב5 כפות שמן הזית שבמתכון בשביל הטיגון.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה