IMG_3208
ביום שישי האחרון יצא לי להשתתף בסדנת בישול לפי שיטת ה"אוירוודה". זוהי שיטת טיפול הוליסטית שמקורה בהודו. מטרותיה העיקריות של שיטה זו היא שמירה על הבריאות (בעזרת תזונה נכונה) וטיפול במחלות. עוד על שיטת הטיפול הזו תוכלו לקרוא כאן. הסדנא עצמה היא צמחונית-טבעונית, מעביר הסדנא, גבריאל, דאג לכך שהפעם כל המאכלים יהיו טבעונים, ללא שימוש בחומרים מן החי.
מהסדנא הנפלאה הזו למדתי הרבה דברים וטיפים מעניינים על בישול ותזונה נכונה. אחד הדברים שהלהיבו אותי זה שימוש בקמח חומוס להכנת הקינוח. עד היום השתמשתי בקמח החומוס להכנת חביתה או כ"דבק" בהכנת קציצות ובעיקר קמח החומוס שימש אותי להכנת מאכלים מלוחים. ופתאום לגלות שהוא משתלב מעולה בהכנת קינוח – זה טוויסט ריציני. אז לפניכם נמצא מתכון ל"לאדו תמרים" שהוא קל להכנה ומופלא בטעמו.
ובכלל לפי ה"איורוודה" אוכלים את הקינוח לפני המנה העיקרית – אז יש לכם תירוץ מעולה לזלול את הממתק הזה 🙂

מצרכים

3/4 כוס קמח חומוס
כוס וחצי תמרים מגולענים, עדיף מג׳הול או חדראווי
1/2 כוס שקדים קלופים קצוצים
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית הל
1 כף מי ורדים
3 כפות שמן זית
כוס קוקוס טחון לציפוי

אופן ההכנה

קולים את קמח החומוס במחבת יבשה עד שמשחים קלות (זהירות שלא ישרף!). קוצצים את התמרים ומערבבים עם כל שאר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה מעט. יוצרים כדורים קטנים (בקוטר כ-3 ס"מ) ומגלגלים אותם בקוקוס.

בתיאבון.

המתכון הוא של גבריאל פליישמן, מטפל ברפואת האיורוודה, מנחה סדנאות ומלווה תהליכים אישיים לתזונה ואורח חיים בריא. אתם יכולים לבקר באתר שלו, או בדף הפייסבוק

photo
צילום: דנה יצחקי

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

2 תגובות

נילי אבני 16/06/2018 - 22:15

היי
האם אפשר להשתמש בקמח עדשים כתומים במקום?

הגיבי
תיאבון בריא 25/06/2018 - 19:54

אני חושבת שלא כדאי. לקמח החומוס יש טעם אחר ומיוחד והוא יותר מתאים במקרה הזה.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן