הכרובית, בת הדודה המוצלחת של הברוקולי, נמצאת בשיאה בעונה הקרירה והלחה של החורף וממש עכשיו אפשר למצוא אותה לבנה, מוצקה ורעננה מתמיד. לכרובית טעם אופייני אך עדין והיא משתדכת נהדר עם תבלינים מכל הסוגים שמעניקים לה ארומה ועניין.
המתכון הבא מרבה לעלות על שולחננו בארוחות בראנץ' חגיגיות של שבת, בהן אנחנו נהנים להכין מבחר של מנות המשתלבות באופן משמח אחת עם השנייה. מצאנו שדרך ההכנה הזו מחמיאה לכרובית במיוחד.
העיקרון פשוט: משחה ריחנית ועזת טעמים המתבססת על שמן זית, עשבים קצוצים ותבלינים טריים טחונים וצריבה הגונה בתנור. הרגישו חופשי לשחק עם תבלינים כלבבכם.
הכמויות משתנות בהתאם לכמות הסועדים
מצרכים
1 כרובית טרייה, לבנה ונטולת כתמים, שטופה ומפורקת לפרחים גדולים.
שמן זית איכותי
1 שן שום כתושה
עלי אורגנו ו/או טימין טריים
גרגירי כוסברה טחונים גס
סומק טחון
גרגירי חרדל צהוב טחונים
צ'ילי יבש
מלח ים דק
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מדליקים תנור על 200 מעלות.
את פרחי הכרובית שמים בסיר אידוי ומאדים עד ריכוך ראשוני (אפשר סיר רגיל, בתוך מסננת או סתם סיר עם כ – 1.5 ס"מ מים). שימו לב, זה קורה מהר! בדקו שהכרובית התרככה מעט אבל עליה להיות לא פחות מאל-דנטה, כלומר, מעט קשה, כדי שלא תתפרק. מדובר לרוב בפחות מעשר דקות. אל דאגה, את הריכוך נשלים בתנור.
בזמן האידוי מכינים את התיבול: בקערה גדולה שמים את העשבים הטריים קצוצים דק, כף גרגירי כוסברה וכף גרגירי חרדל טחונים גס במטחנת תבלינים (בשביל הארומה כמו גם המרקם), כף אבקת סומק (בשביל הצבע הסגלגל הנהדר והחמצמצות), 1/4 כפית צ'ילי טחון לאוהבי החרפרפות, לא חובה, מלח ים ופלפל שחור בנדיבות. את כל זה נערבב היטב בשמן זית (כמה שצריך…) ליצירת משחה גסה.
בתום האידוי ובלי כוויות(!), מורחים עם הידיים את הכרובית בתערובת התבלינים ומכניסים לתנור עד שהיא שחומה וקריספית כמו שרק כרובית יודעת להיות. אם צריך, ערבבו באמצע כדי לאפשר צריבה של כל הצדדים.
זה הכל. טעים כל כך!