מתכונים למנות עיקריות

כרובית בסגנון הודי – אלו גובי

DSC08098S

מצרכים

1 כרובית גדולה
 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות (פחות מ-1 ס”מ) 
חתיכה יפה של ג’ינג’ר (בגודל של 2 שיני שום לפחות) חתוכה לרצועות
3-4 שיני שום פרוסות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
חופן כוסברה קצוצה
כפית זרעי כמון
כפית כורכום
כפית קארי
כפית כמון
מלח
שמן זית

הוראות הכנה

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים אותה במים עד לחצי ריכוך – לא רכה מידי ולא קשה מידי.
את תפוחי האדמה גם אפשר לבשל כדי לקצר את הבישול אבל אני קוצצת אותם לקוביות ממש קטנות אז הם מתבשלים מהר במהלך הכנת התבשיל.
מחממים שמן זית במחבת רחבה ושטוחה, מוסיפים את זרעי הכמון וכשהם מתחילים להוציא ריח ממכר, מוסיפים את השום, הג’ינג’ר ואת תפוחי האדמה (במידה ולא בושלו קודם) ונותנים לתערובת להתבשל מעט.
מוסיפים את קוביות העגבניות ואת התבלינים, מערבבים, מוסיפים מעט מים ומבשלים במשך מספר דקות.
מצרפים אל התערובת את הכרוביות, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כעוד 10 דקות על אש קטנה.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל כוסברה קצוצה

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה