כוסמת עם ירקות בתיבול חוויאג'

של מיכל דינר

כוסמת עם ירקות בתיבול חוויאג'

מרכיבים

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
פלפל אדום ופלפל צהוב חתוכים לקוביות קטנות
גזר בינוני חתוך לקוביותת קטנטנות
קישוא קטן חתוך לקוביות בינוניות
ניתן להוסיף ירקות כיד הדמיון הטובה עליכם, כל המוסיף אינו גורע 🙂

אופן ההכנה

בסיר עם הרבה מים מומלחים קלות מבשלים כוס וחצי כוסמת קלויה (או ירוקה) עד לרכות. בזמן שהכוסמת מתבשלת, מחממים במחבת גדולה 3 כפות שמן זית, על אש גבוהה מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את שאר הירקות, מנמיכים את האש וממשיכים לבשלם במכסה סגור עד שכולם מתרככים, מסננים את הכוסמת המבושלת ומוסיפים אותה למחבת הירקות.
מתבלים לפי הטעם ב: כמון טחון, פפריקה מתוקה, חוויאג' למרק, מעט פלפל גרוס או צ'ילי יבש. אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי כמובן. מערבבים הכל יחד בעדינות בכפות עץ, מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור ל-5 דקות.
מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן