משהו קטן ליד הקפה, קינוחון קטן לארוחה או סתם נשנוש כיפי בין לבין? כל התשובות נכונות. אם אתם אוהבים מתוקים לימוניים כמו שאני אוהבת, תשמחו לגלות כמה קל להכין את הכדורים האלה. (אולי קצת פחות תשמחו לגלות באיזו מהירים הם נעלמים.)

רכיבים: (כ-15 כדורים בקוטר 4 ס"מ)
כוס שקדים מולבנים (אם אין בנמצא, אפשר להשרות שקדים לא-קלויים במים רותחים לכמה דקות ולשטוף במים קרים – הקליפות ירדו בקלות)
2 כוסות שיבולת שועל – מופרד לכוס וחצי + עוד חצי כוס בצד
1/4 כוס קוקוס טחון
מיץ + קליפה מגורדת מלימון אחד קטן (כ-1/4 כוס מיץ)
1/2 כוס סילאן (תמיד עדיף כזה שעשוי רק מתמרים, ללא תוספת סוכר)
כפית תמצית וניל
4-5 תמרים, חתוכים לקוביות קטנות
לציפוי: קוקוס טחון ו/או שקדים גרוסים

הכנה:
חוץ מהתמרים ו-1/2 כוס שיבולת שועל, מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון ומעבדים 2-3 דקות, עד שמתקבלת מחית חלקה.
מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים 1/2 כוס שיבולת שועל ואת חתיכות התמרים. מערבבים עם הידיים.
יוצרים מהתערובת כדורים עם הידיים. מגלגלים בקוקוס טחון ו/או בשקדים גרוסים (השקדים יוסיפו קצת קראנץ').
מאחסנים במקרר לחצי שעה, מוציאים ואוכלים.